Партия Възраждане излезе с предложение за създаването на специална временна

...
Партия Възраждане излезе с предложение за създаването на специална временна
Коментари Харесай

Депутатите в спор по идея на Възраждане за комисия за противоепидемичните мерки

Партия " Възраждане " излезе с предложение за основаването на специфична краткотрайна парламентарна комисия, която да разиска противоепидемичните ограничения. Това обаче породи разногласия измежду народните представители.

Елена Гунчева от " Възраждане " показа, че партията има вяра, че вирус има, както и още редица вируси, само че хората нямат задоволително информация. Мерките са безредни, нелогични и опонират на здравия разсъдък, уверена е тя. Според партията комисията по опазване на здравето няма да може да се оправи с казуса и по тази причина неотложно било основаването на краткотрайна комисия за Covid-19. Науката не е вяра, а изисква доказателства, посочи Елена Гунчева.

От своя страна водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов счита, че би трябвало да се сътвори краткотрайна комисия и с цел да се отговори на въпроси за тестванията за учениците. Прекалено доста са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка, акцентира той.
 С гнева на хиляди жители предизвести Костадинов сътрудниците си депутати
С гнева на хиляди жители предизвести Костадинов сътрудниците си депутати

За мораториум върху зеления документ, прикани Костадинов

Комисията по опазване на здравето би трябвало да се занимава с Covid-19, съобщи социалистът Георги Михайлов по време на дебатите. Левите не виждат смисъл от основаване на такава комисия.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи предложи на " Възраждане " да се срещнат със закона за противоепидемичните ограничения, който дава право на министъра на опазването на здравето да издава заповеди по отношение на пандемията. " Възраждане " можели да предложат законодателно изменение на закона. Кризата не би трябвало да бъде ръководена единствено от едно министерство, счита той.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък видя изборно отношение към парламентарните комисии. Какъв ви е казусът по принцип с комисиите, попита той и настоя депутатите да не се вършат на " ощипани госпожички " и да не си затварят очите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР