Партия Възраждане дава на прокуратурата сделката за придобиване на нови

...
Партия Възраждане дава на прокуратурата сделката за придобиване на нови
Коментари Харесай

Възраждане“ дава на прокуратурата сделката за F-16

Партия " Възраждане " дава на прокуратурата договорката за придобиване на нови изтребители F-16 от Съединени американски щати, подписана от последния кабинет на Борисов. Това разгласи на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от партията на Костадин Костадинов Николай Дренчев.

" Искам да концентрирам вашето внимание върху една колосална сума от 1,256 млн. $. Сума, задоволителна за създаване на детски лечебни заведения във всеки регионален град. Сума, с която можем да построим стотици учебни заведения, да излекуваме всички деца в България и изобщо да решим голямо количество проблеми. Тази сума през 2019 година е контрактувано да бъде дадена за самолети F-16 ", сподели националният представител.

Какъв е въпросът съгласно него? Макар и да били платени в задатък, самолети действително няма. Дори и договорите, счита Дренчев, не били действителни.

" За да бъде подписан един контракт, би трябвало да има предмет на контракта, цена и период. А такива не са закрепени в документите, които са подписани. Тази астрономическа сума я няма в нашия бюджет, а в това време нашата войска страда от големи дефицити ", акцентира той.
 Кабинетът утвърди 100 000 лева за инфраструктурата на F-16
Кабинетът утвърди 100 000 лева за инфраструктурата на F-16

Те са част от плануваните до 2022 година 300 000 хиляди лева

След като се ровил в документите, въпреки и те бидейки засекретени, Дренчев достигнал до " обосновани догатки, че е осъществена корист с публичен запас ". Давало се и опция на Съединени американски щати сами да преценят каква да бъде цената и по кое време да доставят контрактуваните самолети, счита депутатът.

А какво е бъдещето на родните Военновъздушни сили съгласно " Възраждане " - трябвало да има възобновяване на самолетите, само че в същото време не е " задача невъзможна " ремонтът на руските ни МиГ-ове.

" Има благоприятни условия през български компании, които са оторизирани, които обслужват и ремонтират и американска техника, в действителност руска, добита от Съединени американски щати и ремонтирана в български фабрики. Това е една скица, която е допустима. Г-жа Нинова доста добре я познава и работи с нея ", съобщи Николай Дренчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР