Партия Сръбска листа“ в Косово свиква протест утре в южния

...
Партия Сръбска листа“ в Косово свиква протест утре в южния
Коментари Харесай

Партия Сръбска листа в Косово свиква протест след стрелбата срещу двама млади сърби

Партия „ Сръбска листа “ в Косово привиква митинг на следващия ден в южния град Щръпце по отношение на нахлуване против двама млади сърби, които бяха ранени през вчерашния ден от изстрели, създадени от автомобил, оповестява сръбската редакция на районната телевизия Ен1.

„ Сръбска листа “ афишира митинг против " бруталния опит за ликвидиране на сръбското момче Стефан и сръбския юноша Милош “ и поради „ непрекъснатите антисръбски репресии на режима на Албин Курти ", оповестява малкия екран, като се базира на известие на партията на косовските сърби.

Протестът ще се организира в неделя по обяд в град Щръпце, който се намира в региона, където бяха ранени двамата млади сърби. Пострадалите - 21-годишен мъж и 11-годишно момче, са оперирани в болница и са вън от заплаха, съобщи ДПА.

Президентът на Косово Вьоса Османи и министър-председателят Албин Курти осъдиха закононарушението, осведоми ДПА.

Министърът на защитата на Косово Арменд Мехай също осъди нападението и сподели, че е забъркан член на Силите за сигурност на Косово, оповестява телевизия Ен1, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инцидентът стана в село Готовуша, покрай Щръпце. Вчера православните сърби означиха Бъдни вечер съгласно Юлианския календар. Мнозинството от хората, които живеят в региона на Щръпце, са сърби, показва ДПА.

" Приканваме всички жители от цяло Косово и Метохия да дойдат на този кротичък и либерален митинг на следващия ден, да поддържат ранените и техните фамилии, само че и да повдигнат глас против тиранията на Албин Курти, чиято последица е опасността за мира и непрекъснатото гонене на сръбския народ в тези региони ", декларират от „ Сръбска листа “.

Протестът е плануван за същия ден и по същото време, когато противниците на дейностите на сръбските управляващи и на „ Сръбска листа “ оповестиха проява в Косовска Митровица, припомня Ен1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР