Партия Спаси София ще бъде учредена днес. Лидерът на формацията

...
Партия Спаси София ще бъде учредена днес. Лидерът на формацията
Коментари Харесай

Борис Бонев: Спаси София ще участва в местния вот. Вече текат преговори с ПП и ДБ

Партия " Спаси София " ще бъде учредена през днешния ден. Лидерът на групировката Борис Бонев съобщи, че първото явяване на избори на групировката ще бъде на локалния избор тази година и за момента ще се концентрира върху развиването на столицата. " Това, обаче, не значи, че не би подкрепила сходни цивилен придвижвания в други градове като по-натам може да се стигне и до явяване на национални избори ", уточни Бонев пред Българска национална телевизия.

 

Вече текат договаряния с " Продължаваме промяната " и " Демократична България " в търсене на необятен фронт против ГЕРБ.

 

От " Спаси София " са сложили изискване за съдействие с двете обединения - да не се сътрудничат с ГЕРБ на национално равнище. Борис Бонев може да поддържа и различен претендент за кмет на София - стига той да победи ГЕРБ.

 

" Важно е никой да не си помисля от евентуалните ни сътрудници за колаборация с ГЕРБ на национално равнище. За нас това е изискване, което, в случай че не се извърши, ние няма да влизаме в сходен жанр диалози, с цел да не изпаднем в обстановка, в която потребностите от промени за София падат жертва на политиката на национално равнище. Това към този момент го гледахме един път, когато Реформаторския блок бяха в държавно управление с ГЕРБ и в София имаше проблеми. Тогава ние говорехме с представители на Реформаторския блок, само че те споделяха, че не могат да си разрешат доста да подлагат на критика поради стабилността на държавното управление ", сподели Бонев.

 

По думите му, в случай че не се стигне до единодушие с тях, са подготвени да се явят и независимо. " Но работим и влагаме цялото си изпитание в това да не се явяваме независимо. Важно е да има необятен, единен фронт за София, който не просто да подсигурява разгромна победа над ГЕРБ на изборите, само че да има нужното публично доверие, тъй че всички тези промени, някои от които - за жалост непопулярни, само че нужни, да се случат ", добави той.

 

" Целите ни са победа на първи тур на локалните избори в София, болшинство в СОС и незабавно след изборите да покажем, че София може да бъде ръководена по радикално друг метод ", уточни Бонев. И добави, че счита, че е квалифициран за кметския пост и има качества за това, само че няма да разреши личността му да е спънка за обединяване.

 

" Влизането във властта не е непременно. Достатъчно ясно споделих - няма да позволи моята персона да е спънка за обединяване, което е задоволително явен сигнал, че не става въпрос за его. На мен властта не ми е самоцел. Да бъда кмет не ми е самоцел. Смятам, че съм квалифициран и мога да поема тази отговорност. Смятам, че имам нужните качества, тъй като съм се подготвял 14 години и надали има някой с толкоз опит в работа за София. Но няма да бъде моята персона спънка за това ", уточни Бонев.

 

Той добави, че в управлението на партията има изключителни специалисти, които нямат партийно минало. Решенията в организацията няма да се взимат еднолично, а след разискване от управителните ѝ органи.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР