Партия Продължаваме промяната е готова за нови избори, но ще

...
Партия Продължаваме промяната е готова за нови избори, но ще
Коментари Харесай

ПП е готова за избори, но не иска да се стига до тях

Партия " Продължаваме промяната " е подготвена за нови избори, само че ще направи всичко допустимо да не се стига до такава степен. Това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова, която в неделя откри със зам.- ръководителя на Народното събрание Мирослав Иванов офис на партията в Ямбол.

Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме подготвени, разяснява тя, представена от БНР.

" Обаче преди този момент ще създадем всичко допустимо да не се стига до нови избори, тъй като, и тук повода е доста елементарна, би трябвало да има настоящо Народно заседание, което да одобри тези 22 закона, които подсигуряват едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските семейства и бизнеса ", уточни тя.

По думите ѝ все още напъните на държавното управление са съсредоточени в приемането на актуализацията на бюджета от страна на Народното събрание и не се търсят заместници на министрите от Има Такъв Народ, които подадоха оставки.

Зам.- ръководителят на Народно събрание Мирослав Иванов съобщи, че се надява новата рамка на бюджета да бъде призната, само че уточни, че са вероятни и сюжети, целящи дестабилизация на държавното управление.

" Неведнъж бяхме очевидци на координирани акции от трите обединения от опозицията. Сега съм съвсем сигурен, че Има Такъв Народ ще се причислят към тях, нееднократно сме имали такива сигнали ", сподели той.

Часове по-рано и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разяснява пред Нова телевизия, че актуализацията на бюджета е приоритет пред промяната на министри. Той напомни, че няма законово открит период за внасяне в Народното събрание на план за лични промени в кабинета от страна на премиера. Което значи, че скоро няма бъдат импортирани лични промени в държавното управление

На въпрос дали е допустимо Андрей Гюров да е новият министър на вътрешните работи, какъвто по-рано някогашният народен представител Татяна Дончева, Минчев разяснява, че за първи път чува този вид и не му се коства реален.

Относно опцията Весела Чернева - външнополитически консултант на премиера, да оглави външно министерство, парламентарният началник сподели, че тя има качествата, само че не е обсъждана съответна кандидатура.

Не е необходимо сега да желаеме избор на доверие. Ако опозицията реши, че е необходимо, може да изиска избор на съмнение, разяснява още ръководителят на Народното събрание.

Според Минчев е много сложна задача да се върнат на масата за договаряния с партия " ИТН " (ИТН) след всичко случило се.

Не търсим единствено 12 депутати, съобщи той и уточни, че всеки, който желае да се причисли към това, което вършат, е добре пристигнал.

На въпрос дали е допустимо ново държавно управление в този парламент, Никола Минчев сподели, че чисто математически е допустимо, само че е въпрос на правила всяка групировка да съблюдава това, което е декларирала преди изборите. Не виждам кое е това ново болшинство, добави той.

Той сподели още, че от " Продължаваме Промяната " не биха подкрепили държавно управление с мандат на Има Такъв Народ.

Ако Европейски Съюз ни даде гаранции за осъществяване на нашите условия за Република Северна Македония, това би било чудесно, разяснява Минчев в отговор на въпрос за повдигане на българското несъгласие пред еврочленството на Скопие. Предстои да забележим дали това е " на масата " и може да се осъществя, добави той
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР