Партия Нова Австрия“ (НЕОС), която има 15 места в долната

...
Партия Нова Австрия“ (НЕОС), която има 15 места в долната
Коментари Харесай

Нова Австрия се цепи, подкрепя ни за Шенген

Партия „ Нова Австрия “ (НЕОС), която има 15 места в долната камара на австрийския парламент, поддържа присъединението на Румъния и България към Шенген, съобщи Българска телеграфна агенция. Председателката на НЕОС Беате Майнл-Райзингер изиска от австрийското държавно управление да отдръпна решението, с което се опълчва на разширението на Шенген с двете страни, съобщи румънската организация Аджерпрес.

За тази позиция на австрийската партия НЕОС заяви румънската „ Съюз за избавление на Румъния “. Двете обединения са членове на групата „ Обнови Европа “ в Европейския парламент, разяснява Аджерпрес.

Председателката на НЕОС е показала, че с решението срещу разширение на Шенген с Румъния и България Австрийската национална партия слага в заплаха самата същина на европейския план – свободата.

" Австрия сама лимитира свободите на жителите на Европейски Съюз. Федералното държавно управление би трябвало да прегледа доста деликатно кои са нашите съдружници. Формирането на ос Нехамер - Орбан - Вучич и отчуждаването на Румъния, България и останалите страни от Европейски Съюз, не е в полза на Австрия ", е декларирала лидерката на НЕОС Беате Майнл-Райзингер, представена от Аджерпрес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР