Партия Надграждане/вграждане/разграждане са ясни – проект, който съществува, за да

...
Партия Надграждане/вграждане/разграждане са ясни – проект, който съществува, за да
Коментари Харесай

„Възраждане“ са ясни; но президентът защо напусна без да чуе химна? За пред кого е демонстрацията?

Партия Надграждане/вграждане/разграждане са ясни – план, който съществува, с цел да основава звук и вълнения, те са проектирани като продължение на Атака с нов привкус на съветска сельодка, оставена да преседи една седмица на слънце. Те са ясни – те съществуват, с цел да разрушават държавността от вътрешната страна, с цел да може господарите от кремъл да си ловят рибата в мътната вода и да ръчкат Европейски Съюз от вътрешната страна. 

„ Обединителят “ обаче за какво напусна демонстративно, като детенце, на което са му отказали да му купят сладолед? 

Главата на сякаш целия български народ излезе от залата преди да чуе ХИМНА на България. 

Президентът Румен Радев, определен, с цел да сплотява българския народ, изключително в тази жестока рецесия, напусна пленарната зала преди да чуе химна, откакто дни наред, съгласно мен, демонстрираше злост и се опитваше да подкопава доверието у предстоящ кабинет. 

Така, толкоз, дотук за президента Румен Радев. Сега – за измисления воин Резидент Зеленочорапски. Излиза, значи, този фиктивен воин пред камерите и в ролята си на „ Обединител “ споделя, че постоянното държавно управление (най-после открито посред руините на парламентаризма) е отпадък и не става. Ама другояче е „ Обединител “ и доста бил желал да има постоянно държавно управление. Мхм. И по никакъв начин не бил преситен с власт. Мхм. И по никакъв начин не се опитвал да ръководи еднолично през служебни гълъби на мира, с цел да извършва дилемите на кремъл, джуджето и губернаторката. Мхм. 

Над входа на Народното събрание – което е ВИСШИЯТ орган на страната – написа: „ Съединението прави силата “. 

„ Обединителят “ Зеленочорапски не спря да вбива клинове в политическия развой, с цел да не може да има коалиция сред никого с никого, А КОГАТО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО и с цената на великански компромис от страна на всички, които си плюха на егото, се стигна до съединяване (като това от надписа, сещате ли се), той включи на седма скорост и опитва да разбие политическото бъдеще през Руди Гела, през обществено говорене, през попържни по проектокабинета, че даже и при връчването на мандата съобщи, че той бил злепоставен. 

????

Каква му е работата на Резидент Зеленочорапски да прави сходни коментарчета? Нали „ Обединител “? Нали „ на всички българи “? Нали желал „ да се излезе от рецесията “? Нали не бил съветски? А от тази рецесия единствено съветските Митрофани имаха изгода. 

За пред кого тропа с краче по този начин? За пред кого е демонстрацията с напускането? 

Дори Българска социалистическа партия не си разрешиха да изоставен залата преди да са чули химна на България. Българска социалистическа партия, на страниците на чиято история с кръв са изписани думите „ Белене “, „ Скравена “, „ Народен съд “, даже те – от кумова срама – съгласно мен, се направиха на българска партия. 

За партия „ Израждане “ няма какво да приказваме – те са най-долният политически планктон. 

Но беше занимателно да ги видиш по какъв начин се джафкат със столетницата. Двете фракции на съветския слугинаж се джафкат, с цел да покажат кой е по-верен на господаря, който пък по този начин неприятно губи войната, че сега даже не се сеща за тях. Вероятно за пред губернаторката Мутрофана го играят тоя спектакъл тогава. 

Двете русколюбиви партии започнаха да се заяждат едни с други – кой помагал на Украйна (сакън!) и кой си лъгал почитателите, че е имунизиран. Весело. Друзята са изнервени. 

Но по-изнервен изглеждаше Резидент Зеленочорапски; май усеща, че е изтървал властта в несъответствуващ миг – преди да е извършил всички заповеди на господарите. Лошо. Беше си възнамерявал рецесията да продължи още дълго и каращите се поради него партии в никакъв случай да не могат да се обединят. Той образно показваше по какъв начин дяволът чете евангелието; по какъв начин се споделя в дванайсет часа без две минути: „ Съединението прави силата “, а в дванайсет и две минути се вбива чеп в съединението. И – по фатмашки талантлив – беше решил, че обстановката ще е безконечна. Игра сякаш на несъмнено, а то се оказа, че можели и да се схванат съперниците посред си…? Шах с пешка. Клатят се краката. 

„ Израждане “ и Зеленочорапски демонстрираха няколко неща: първо, че работят към този момент дружно. Че са двете грозни лица на една и съща копейка. 

Второ, че „ Съединението прави силата “ за тях не значи нищо, те са разединители, а не обединители. 

Трето, че очевидно химнът на България и думите: „ Заклевам се в името на България “ нищо не значат за тях, не желаят да ги чуват. 

Сега всички се упражняват по изразителност на гърба на исторически компромис за нещо като коалиция. Много е елементарно, само че всички те до момента са се коалирали с ГЕРБ. ИНТ гласоподаваха дружно с ГЕРБ и смъкнаха едно постоянно държавно управление, Българска социалистическа партия след това гласоподава с ГЕРБ за хартиените бюлетини, с цел да си натаманят интереса, „ Вграждане/разграждане “ също са дали своят вот с ГЕРБ и с Има Такъв Народ и така нататък

Но те внезапно не помниха да четат или не помниха думите „ Съединението прави силата “. Преди ги цитираха, като им беше угодно. А може би за не запомнили по какъв начин да си подвигат главата нагоре, че да го прочетат над входа? 

Отваряме една скоба тук: българският химн, написан от Цветан Радославов през 1885 година, музикално е наедно с красивия химн на Европа – и това е едно отлично съпоставяне тук. 

Химнът на Европа (който също прозвуча в пленарната зала), „ Ода на насладата “, част от Девета симфония, писана през 1823 година от великия композитор Лудвиг ван Бетховен. И двете музикални творби са равни по хубостта си. 

Разбирате ли – ние по нищо не би трябвало да отстъпваме на европейската и международната просвета и достижения; имаме опцията, имаме го у нас, ние сме наедно с другите от европейското ни семейство, можем го. И не приказвам към този момент единствено за двете музикални творби, а за всичко. Но има едни хлебарки всред нас, които непринудено продават страната ни на най-злия ѝ през вековете зложелател – кремъл – и гледат в профил (докато си броят трийсетте сребърника) по какъв начин съветската ватенка дърпа българина надолу в калта… 

Затваряме скобата и отваряме вратата… да се проветри смрадта на вкиснати ватенки. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР