"Партия на зелените" иска държавата в лицето на правителството да

...
"Партия на зелените" иска държавата в лицето на правителството да
Коментари Харесай

Зелените искат държавата да защити торовите заводи пред ЕК


"Партия на зелените " желае страната в лицето на държавното управление да отбрани торовите фабрики пред Европейската комисия. Това съобщи ръководителят на партията и лидер на листата за евроизборите Владимир Николов, който се срещна с прокуриста на "Неохим " - Димитровград Стефан Димитров и с служащите.



Проблемите са тежките механизми на Европейски Съюз за запазване на околната среда, които засягат единствено европейските производители на торове. Докато заводите отвън общността не ги съблюдават, надлежно замърсяват и продават на дъмпингови цени. Европейски Съюз би трябвало да изиска външните производители и вносители да съблюдават европейските екологични правила. Трябва да има екологична такса при импорт на торове от трети страни, сподели Стефан Димитров. Внос на торове се реализира най-вече от Русия, Украйна, Египет, Турция, Мароко, Алжир и други Въпросът към този момент е издигнат в Европейска комисия от Малта, Словакия, Чехия, Унгария, Франция и Италия.

България също би трябвало да се причисли към това искане, разгласи Владимир Николов от Партия на зелените. По този метод ще бъде предпазено обичайното за България произвеждане на торове в "Неохим "-Димитровград. В завода работят 850 индивида, които при затварянето му ще останат без работа. Средната работна заплата в "Неохим " за 2018 година е 1700 лева

Европейски Съюз задължава производителите на торове да изкупуват квоти на въглеродни излъчвания. През последните години обаче те са поскъпнали от 5 на 25 евро за емисия. Така към 25% от себестойността на продукцията на торовия цех отива за изкупуване на излъчвания, изясни Стефан Димитров.

Подобни условия няма към производителите отвън Европейски Съюз. Това са двойни стандарти, които самият Европейски Съюз постанова и те би трябвало да бъдат отстранени, акцентира Владимир Николов, ръководител на Партия на зелените и лидер на листата за евроизборите. Той даде обещание, че предстоят срещи и с други предприятия в България от други браншове, които имат сходни проблеми.

Партия на зелените е с номер 5 в интегралната бюлетина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР