Партия Левицав Република Северна Македония е сезирала прокуратурата в Битоля

...
Партия Левицав Република Северна Македония е сезирала прокуратурата в Битоля
Коментари Харесай

Дадоха на прокурор Любчо Георгиевски, шеф на клуб Иван Михайлов в Битоля

Партия " Левица " в Република Северна Македония е сезирала прокуратурата в Битоля за осъществено закононарушение от ръководителя на Културен център " Иван Михайлов " -Битоля Любчо Георгиевски, оповестиха на фейсбук профила си от партията.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 357
В обявата на политическата партия се показва, че упрекват Георгиевски в осъществяване на закононарушения, като „ излагане на подбив на македонския народ, подбудителство на ненавист, раздори или непоносимост на национална, расова, религиозна и друга дискриминационна основа “.

В качеството му на ръководител на Сдружението (Културен център „ Иван Михайлов “-Битоля) съзнателно е употребявал пространствата на клуба за издание на откъс „ в огромен формат на Ванчо (Иван) Михайлов с афектиран език за провокиране, отказване и присмиване на македонския народ “. От „ Левица “ упрекват Георгиевски и за “дискриминационно наличие на оповестен статус във Facebook (не се прецизира кой е статусът), с който провокира " енергично възприятие на ненавист и непоносимост, директно наскърбява и омаловажава македонския народ и страна, като постанова границите на последователност на македонския народ от 1945 година и пренебрегвайки вековното му битие преди този момент “, пишат на фейсбук страницата си от „ Левица “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Партията има двама депутати в Народното събрание в Република Северна Македония, а по време на откриването на постройката на Културния клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля от „ Левица “ оповестиха образуване на митинги.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР