Партия Има такъв народ се отрече от Николай Василев, който

...
Партия Има такъв народ се отрече от Николай Василев, който
Коментари Харесай

ИТН се отрече от Николай Василев, след като той разби проектобюджета

Партия " ИТН " се отхвърли от Николай Василев, който бе нейна номинация за министър председател, само че преди ден разруши с сериозни причини проектобюджета за тази година.

" Не бих желал повече името на Николай Василев да се свързва с Има Такъв Народ, той остана в предишното, беше номинация за министър председател, само че в този момент обстоятелствата са други ", сподели по Нова тв депутатът Любомир Каримански (ИТН).

Аналогия с бюджета на Гърция няма, нямаме подобен дълг, сподели политикът от групировката на Станислав Трифонов, който е и началник на бюджетната комисия в Народно събрание, и добави, че би трябвало да се борави тъкмо с числата.

Актуализацията през лятото може да не е огромно харчене, би трябвало да забележим финансовите разноски по какъв начин се харчат, добави Каримански и сподели, че сега сред двете четения на бюджета се прави разбор разходи-ползи, с цел да се реши успеваемостта на заложените разходи.

" Вчера единствено получих от опозицията 12 оферти за нарастване на обществените разноски - и Движение за права и свободи, и ГЕРБ. А подлагат на критика бюджета, че е разхитителен ", сподели още Любомир Каримански.

Иначе той съобщи, че в бюджетната комисия се работи професионално даже с опозицията. Работна група с представители на всички ПГ заседават като миникомисия преди същинските съвещания на комисията т.е. бюджета към този момент не се взема решение единствено в кабинета на министъра на финансите.

Каримански сподели, че ще бъдат задоволени настояванията на Българска академия на науките за увеличение на дотацията - ще предложим 20 млн. лева Но ще желаят от тях резултати по качествени планове, да вземем за пример 20 новаторски плана до края на годината. Какви да са тъкмо условията ще се обсъдят с Българска академия на науките.

С полицията и пожарната, които заплашват с митинги, ще се беседва. Първо трябвало да се осведомят какъв тъкмо е бюджетът, тъй като съгласно Каримански не били наясно с плановете - имало задоволително планувани пари и за облекла, и за служебни коли.

Увеличава се бюджетът и на музейните служащи, които тази заран оповестиха тук-там (например в Троян и в Черни Осъм), че към този момент са в протестна подготвеност.
Ще бъдат задоволени още настояванията на таксиметровите водачи, само че " персонално аз мисля да съкратя бюджета на Българска национална телевизия с 2 млн. лева ", добави Каримански. Той изясни, че " една серия от един сериал " коства повече от 100 000 лева, до момента в който в частна телевизия коствал 60-70 хиляди лева Има Такъв Народ счита да осъществя обещанието си за партийна дотация от левче на глас.
По отношение на отчета на испанската полиция за пране на пари, изпратен в Министерство на вътрешните работи, Каримански съобщи, че в случай че в действителност има пране на пари, органите ще вземат нужните дейности. Ако трансакцията е от България, се проверява у нас, добави той.
По отношение на избора на Българска народна банка Каримански споделил, че през вчерашния ден чул от изявление на премиера, че всяка групировка ще има претендент и евентуално той ще бъде претендентът на Има Такъв Народ за гуверньор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР