Партия "Има такъв народ" се отказа от идеята за отлагане

...
Партия "Има такъв народ" се отказа от идеята за отлагане
Коментари Харесай

ИТН поиска гласуване по пощата на следващите парламентарни избори

Партия "Има подобен народ " се отхвърли от концепцията за отсрочване на гласоподаване по пощата и упорства то да бъде въведено на първите парламентарни избори, които предстоят.

Промените, импортирани през днешния ден от трима депутати - Тошко Йорданов, Виктория Василева и Ива Митева, анулират вчерашното им предложение преди второ четене на Изборния кодекс, които предвиждаха пробно гласоподаване по пощата единствено за президентските избори, без да се зачитат резултатите от него.

Правната парламентарна комисия в Народно събрание ще разиска от 14 ч. на второ четене плана за смяна в Изборния кодекс на "Има подобен народ ".

Останалите пет плана - един на ГЕРБ-СДС, два на "Демократична България " и два на "Изправи се! Мутри вън! " не стигнаха въобще до пленарната зала.

Там предложенията на партията на Слави Трифонов събраха невижданата поддръжка от 210 гласа. Против нямаше, а единствено един народен представител се "въздържа ".

Според плана на "Има подобен народ " отпадат рестриктивните мерки за секциите в чужбина, основава се нов регион "Чужбина ", вкарва се напълно машинно гласоподаване в гoлeмитe ceĸции, видеоизлъчване и видеозаснемане в изборните секции и в изчислителния център.

Проектът планува промяна на Централната изборна комисия и обжалваемост на решенията ѝ в оптимално ĸpaтĸи cpoĸoвe.

От партията оферират в плана за смяна на Изборния кодекс да бъде записано, че "пропорционалната изборна система за избори на народни представители се ползва до произвеждането на първите постоянни избори за народни представители след влизането в действие на закона ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР