Партия Има такъв народ отказва да се бърза с приемането

...
Партия Има такъв народ отказва да се бърза с приемането
Коментари Харесай

Има такъв народ отказва бързо приемане на промените в антикорупционната комисия

Партия " ИТН " отхвърля да се бърза с приемането на промени в антикорупционната комисия, се схваща от писмо на депутати от групировката на Слави Трифонов до ръководителя на Народното събрание и правната комисия, оповестява " Дневник ".

То препотвърждава тезата, развита от главния правист на " ИТН " Ива Митева преди месец, че предложенията на " Продължаваме промяната " са неприятни и че по правенето на закона би трябвало да има необятно публично разискване.

В писмото на " ИТН " се показва, че в настоящите правила " има многочислени недостатъци ", само че че предложенията на групировката на Кирил Петков и Асен Василев не са оправдани и " в голямата си част преповтарят настоящия закон ".

Вчера (6 юли) парламентарната правна комисия трябваше да гласоподава таман концепциите на " Продължаваме промяната " за промени в антикорупционната комисия, само че поради неналичието на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " не се събра кворум и съвещанието беше провалено. Пред Би Ти Ви Ива Митева разяснява, че " първо би трябвало да има публично разискване, да се чуе мнението на всички експерти и по-късно ще го гледаме в комисия, ще кажем всички наши доводи против този законопроект ".

Реформата в антикорупционната комисия беше оповестена като приоритет на " Продължаваме промяната " още в предизборната акция предходната година, надлежно говоренето за нея продължи и в първите месеци на ръководството. В последна сметка при започване на юни " Продължаваме промяната " внесе плана независимо и упрекна партията на Слави Трифонов за забавянето му.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР