Партия Има такъв народ няма да издигне свой кандидат за

...
Партия Има такъв народ няма да издигне свой кандидат за
Коментари Харесай

От ИТН няма да издигат кандидат-президент, регистрираха се само за парламентарните избори

Партия " ИТН " няма да издигне собствен претендент за президент. Това стана ясно, откакто заместник-председателят Тошко Йорданов записва групировката дружно с Виктория Василева с 3700 подписа в ЦИК.

Йорданов беше безапелационен пред публицистите, че в идващия парламент " е неуместно " Има Такъв Народ да има връзки с ГЕРБ и Движение за права и свободи, а с всички останали, влезнали в Народното събрание, се чака да имат партньорски връзки.

" Резултатът ще е подобен, какъвто реши българският гласоподавател. Въпросът е дали ще има разсъдък в идващия парламент, тъй като в този нямаше ", акцентира зам.-председателят на партията.

В отговор на въпрос ядосва ли се на прогнозите на социолозите, заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разяснява, че човек не може да се ядосва на някой, който бърка, може единствено да се забавлява с резултатите.

Йорданов приказва и за плана на Асен Василев и Кирил Петков.

 Снимка: BulFoto

" Появата на нови обединения е нещо прелестно за българския политически живот. Това е народна власт. Как може някой да се опасява от това? ", сподели той, запитан дали се опасява от " Продължаваме промяната ", и добави:

" Достатъчно сте паметливи, с цел да знаете, че доста постоянно всички партии, без нас, приказват преди избори едни неща, а по-късно вършат други. Така че, когато пристигна действителността след изборите, тогава всички ще би трябвало да се съобразим с нея ".

 Снимка: BulFoto

Регистрирането на " ИТН " в ЦИК за парламентарните избори разяснява в своя профил във Фейсбук и водачът на партията Слави Трифонов.

" Току-що " ИТН " подаде документи за присъединяване в идните избори. За трети път отиваме на избори тази година. Сигурно си мислите неособено приятни неща за българския политически живот. И аз по този начин. Особено когато го гледах извън ", написа Трифонов и продължава:

" А в този момент го виждам от вътрешната страна и ще ви кажа какво виждам. Българският политически живот е отражение на нашите фантазии, стремежи, планове, мечти, страхове, очаквания, злост, омерзение, присъединяване, отдалеченост и какво ли още не. Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и банално да звучи, е тъкмо по този начин ".

По думите му в Народното събрание има " и неприятни хора, и положителни хора, и глупави, и умни, и морални, и аморални, като всички нас ".

" Точно колкото могат да се схванат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, тъкмо толкоз могат да се схванат и депутатите в българския парламент. И да споделям, че не е хубаво, то просто си е по този начин, и за това е по-добре нищо да не споделям. Освен това, че върша, каквото зависи от мен и колкото мога ", изяснява водачът на Има Такъв Народ и акцентира, че се стреми да постъпва вярно и поредно.

" А и в последна сметка демокрацията е прелестно нещо, тъй като ориста ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, мощ и триумф ", приключва поста си Слави Трифонов.

Изборите 2 в 1 - за Народно заседание и за президент, ще се проведат на 14 ноември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР