Партия Има такъв народ е внесла в парламента искане за

...
Партия Има такъв народ е внесла в парламента искане за
Коментари Харесай

ГЕРБ, Възраждане и ИТН искат оставката на Никола Минчев

Партия " ИТН " е внесла в Народното събрание искане за оставката на ръководителя на 47-ото Народно заседание Никола Минчев, предава кореспондент на ПИК на място, съобщи ПИК.

Искането е подкрепено от още две парламентарни групи - на ГЕРБ и на " Възраждане ".

По-рано през днешния ден депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов разгласи, че парламентарната им група обмисля да внесе искане за оставката на Минчев. „ Подготвяме това искане, описваме го”, съобщи националният представител. Причината по думите на Балабанов е, че Минчев „ жестоко погазва законите”.

Искането на Има Такъв Народ е обвързвано с българския народен интерес във връзка с въпроса за Република Северна Македония и желанието им външният министър Теодора Генчовска да бъде изслушана по тематиката.

Сред подписалите се в настояването за оставка на Никола Минчев има и депутати от Движение за права и свободи.

" Подписахме се от Движение за права и свободи под такова предложение. Надяваме се, че към този момент е импортирано в деловодството на Народното събрание. Мисля, че разискването би трябвало да е на следващия ден ", сподели водачът на партията Мустафа Карадайъ.

" Повод и основанието не е чуването на министър Генчовска, а нарушаването на правилника. С дребни хитрувания в тази комплицирана политическа обстановка не оказваме помощ на никого ", посочи той и добави, че когато има предоставени документи с гриф " секретно " съвещанията са закрити без разисквания. В същата алинея е казано, че ръководителят на Народното събрание се среща с тези документи и ги показва на народните представители. Той и това направи, разяснява водачът на Движение за права и свободи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР