Партия Граждански договор на премиера Никол Пашинян излиза начело с

...
Партия Граждански договор на премиера Никол Пашинян излиза начело с
Коментари Харесай

Въпреки протестите и прогнозите Пашинян трупа голяма преднина на вота в Армения

Партия " Граждански контракт " на премиера Никол Пашинян излиза отпред с огромна преднина на вчерашните предварителни парламентарни избори в Армения, съобщи Франс прес, като се базира на частичните резултати.

Партията на Пашинян получава близо 59 % от гласовете, а блокът " Алианс Армения " на главния му противник - някогашния президент Роберт Кочарян, към 19 %, демонстрират данните след броене на бюлетините в над 30 % от изборните бюра.

Проучванията на публичното мнение даваха въпреки и леко - въпреки всичко преимущество на блока на Роберт Кочарян " Алианс Армения " против партията на Пашинян.

" Вече знаем, че печелим победа на изборите и ще имаме безапелационно болшинство в Народното събрание ", съобщи Пашинян в тирада, предавана директно на страницата му във Facebook.

Арменският народ даде на нашата партия " Граждански контракт " пълномощия да ръководи страната и на мен персонално да я управлявам като министър председател, сподели той.

Пашинян прикани последователите си да се съберат в 20 часа довечера на площад " Република " в центъра на столицата Ереван.

В изборите участваха 25 партии и блокове. Към момента на затваряне на изборните секции изборната интензивност беше 49,4 на 100. В гласуването участваха 1 281 174 гласоподаватели.

Изборите бяха планувани след митинги против подписаното от премиера Никол Пашинян помирение с Азербайджан, поставило завършек на 6-седмичния въоръжен спор за анклава Нагорни Карабах, напомня Асошиейтед прес. Премиерът бе подложен на напън да подаде оставка поради изискванията на съглашението за преустановяване на огъня, по силата на което Баку си върна контрола над територии, изгубени по време на войната първоначално 90-те години на предишния век.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР