Партия Гражданите с лидер Инес Аримадас става първа политическа сила

...
Партия Гражданите с лидер Инес Аримадас става първа политическа сила
Коментари Харесай

Рекордно висока избирателна активност в Каталуния - 80 процента

Партия " Гражданите " с водач Инес Аримадас става първа политическа мощ в Народното събрание на Каталуния след вчерашните избори и ще има 37 места. " Гражданите " и другите три обединения, съперници на отцепването на Каталуния, събират 52 % от гласовете. Каталунският избирателен закон обаче подсигурява по-голяма относителна тежест на вота в по-малките обитаеми места, където сепаратистите имат мощна поддръжка. Така трите сепаратистки партии получават безусловно болшинство като брой места - 70 от 135. Инес Аримадес означи, че за пръв път изборите в Каталуния се печелят от ненационалистическа партия и съобщи, че ще продължи да се бори против този избирателен закон:

Каталуния, ние спечелихме каталунските парламентарни избори! Резултатът сподели ясно, че откакто сме най-голяма политическа мощ в Каталуния, то болшинството от каталунците са " За " оставането в Испания. Сепаратистите към този момент не могат да приказват от името на цяла Каталуния, тъй като ние всички сме Каталуния.

Партията " Заедно за Каталуния " на отстранения някогашен водач на региона Карлес Пучдемон удостовери позициите си на най-силна измежду сеператистките партии. Той дефинира постигнатия резултат като победа за Каталунската република над испанската страна.

Европейската комисия удостовери позицията си, че вчерашният избор е вътрешен проблем на Испания.

Беше маркирана рекордно висока за района изборна интензивност - 80%. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР