Партия ГЕРБ започва събирането на подписи за официалното искане на

...
Партия ГЕРБ започва събирането на подписи за официалното искане на
Коментари Харесай

ГЕРБ събират подписи за оставката на Валери Жаблянов

Партия ГЕРБ стартира събирането на подписи за формалното искане на оставката на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Искането на ГЕРБ пристигна поради текст от декларация на Българска социалистическа партия срещу „ Луков марш ”. Там се споделя, че " Народният съд е належащо и неизбежно военновременно правораздаване ”. По-късно социалистите се разграничиха от думите, чиито създател се оказа точно Жаблянов, предава bTV.
Самият той не видя причина да подава оставка.

Българска социалистическа партия застана зад заместник-председателя на Народното събрание. Социалистите припомниха, че още през 1991 година са се извинили за репресиите, осъществени от Българска комунистическа партия.

Когато целият парламент е намерил консенсус, Валери Жаблянов постоянно се оказва с позиция, която унищожава постигнатото. Това съобщи в студиото на „ Тази сутрин” Тома Биков от ГЕРБ, като даде образец със съпротивата на парламентарния зам.-шеф против контракта с Македония и спазването на минута безмълвие в памет на жертвите на комунизма у нас.

„ Зам.-председателят би трябвало да е фигура, която да съставлява целия парламент”, акцентира той.

Станислав Владимиров от Българска социалистическа партия на собствен ред разяснява, че в тази ситуация проличава „ някакъв реванш” от страна на ГЕРБ поради отдръпването на Димитър Главчев. Той акцентира, че формалната позиция на партията е, че Жаблянов не е нарушил правилника.

„ Нашата партия, за разлика от ГЕРБ, е демократична партия и не лимитира демократичното мнение”, добави той и уточни, че има „ фиксация” към Жаблянов, до момента в който министърът на образованието Красимир Вълчев е казвал, че хитлеризмът е направил и положителни неща (Биков го репликира, че думите са извадени от подтекст – б.р.).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР