Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи,“

...
Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи,“
Коментари Харесай

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

„ Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи, “ съобщи по bTV евродепутатът от ЕНП( " Демократична България " ) Радан Кънев.

Кънев не един път е предупреждавал, че предварителните избори крият риск от безредие в България, до момента в който се вземат решение основни въпроси както за идващите 5 години в Европейския съюз, по този начин и за стопанската система на България.

„ Има политически обстоятелства. Излезе партията, която държеше мандата, сподели - ние няма да го осъществяваме, организираха някакви договаряния и споделиха – няма да го осъществяваме. Накрая споделиха, че няма да договарят за втори и трети мандат, “ заключи Кънев и добави, че оттук насетне въпросът е „ самопричинената вреда да се преодолее оптимално бързо след изборите “.

„ Българските жители ще решат дали обществото желае да се върви напред по пътя на промените в правосъдната система и бранш сигурност, тъй като явно в логиката на ГЕРБ да провокира избори е нежеланието да се върви по пътя на промените, “ сподели още Кънев

По думите му измененията в конституцията не предпоставят рецесия, само че е допустимо да се основат „ медийни драми съзнателно. “

„ Тези заклинания този не може, оня не може, целят да основат още повече напрежение в обществото ",което по този начин или другояче, не е желало избори, счита евродепутатът.

И добави, че актуалният парламентарен механизъм е по-добър, тъй като предходният е водел до свръхконцентрация на власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР