Партия ГЕРБ няма намерение да подкрепи свалянето на имунитета на

...
Партия ГЕРБ няма намерение да подкрепи свалянето на имунитета на
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да подкрепи свалянето на депутатски имунитети, докато не приключат съдебните реформи

Партия ГЕРБ няма желание да поддържа свалянето на имунитета на който и да е народен представител, до момента в който не приключи правосъдната промяна и не бъдат признати конституционните промени. Това се разбра от изявления на депутатите от политическата мощ Деница Сачева и Даниел Митов.

В последните дни тематиката с имунитетите стана съществена за ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". Първо основният прокурор Иван Гешев внесе искане в Народното събрание за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с цел да му бъдат повдигнати обвинявания по следствието за къщата в Барселона. Вчера пък Софийска градска прокуратура настоя за имунитета на съпредседателя на новата коалиция Кирил Петков поради канадското му поданство, от което към момента не беше се отказал при встъпването си като длъжностен министър на стопанската система.

 Кирил Петков няма да се откаже незабавно от депутатския си имунитет Кирил Петков няма да се откаже незабавно от депутатския си имунитет

" Няма да подкрепим да пада имунитет, на който и да е депутат, до момента в който не завършат измененията в правосъдната система и конституционните промени. Трябва да има гаранция, че депутатите ще гласоподават независимо и без терзания от напън. Комисия в Народното събрание ще бъде свикана, с цел да излезе с решение за имунитетите ", съобщи Сачева пред Би Ти Ви.

Пред " Нова телевизия " Даниел Митов също изрече сходно мнение. " За мен нито едни политик не би трябвало да бъде заставен да дава имунитета си по време на осъществяването на тези промени. Няма да подкрепим свалянето на имунитет на народен представител без съществени диалози преди този момент ", сподели той.

 Гешев внесе в Народното събрание спомагателни материали към настояването за имунитета на Борисов Гешев внесе в Народното събрание спомагателни материали към настояването за имунитета на Борисов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР