Партия ГЕРБ не иска да се знае колко е плащала

...
Партия ГЕРБ не иска да се знае колко е плащала
Коментари Харесай

Ангелкова иска да освети консултантските договори, но без тези на ГЕРБ

Партия ГЕРБ не желае да се знае какъв брой е плащала държавната администрация на външни компании за адвокатски и консултантски услуги, написа „ Сега “, като цитира въпрос до премиера Кирил Петков от някогашната министърка на туризма, а в този момент народен представител от ГЕРБ Николина Ангелкова.

В питането си, Ангелкова желае лист на публичните поръчки за консултантски и адвокатски контракти, извършени от всички министерства и други държавни институции, както и от държавните компании. От сканирания й в деловодството на Народното събрание въпрос се вижда обаче, че тя на ръка е добавила, че желае информация за интервала след 12 май т.г., т.е. откакто към този момент държавното управление на Бойко Борисов не беше на власт.

Въпросът на Ангелкова стартира с увода, че поради пандемията, „ галопиращата инфлация “ и непрекъснато покачващите се цени, жителите би трябвало да знаят, че парите им се харчат оправдано и при прецизно съблюдаване на Закона за публичните поръчки.

Писменият отговор на премиера Петков се чака идната седмица.

Практиката да се наемат външни адвокати и консултанти не е непозната на ГЕРБ, написа „ Сега “ и напомня, че единствено по едно от делата за „ Еврофутбол “ Национална агенция за приходите да вземем за пример е наела юрист за 430 хиляди лева В регистъра на публичните поръчки могат да се видят и други контракти за юридически услуги. Столичната община да вземем за пример има подобен от 2020 година за 420 хиляди лева с Данък добавена стойност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР