Партия ГЕРБ и аз самият винаги съм се борил за

...
Партия ГЕРБ и аз самият винаги съм се борил за
Коментари Харесай

Борисов готов да даде каски и снаряди за Украйна. Поиска край на войната

Партия ГЕРБ и аз самият постоянно съм се борил за мир, за добросъседство, за толерантни връзки, само че това е до момента в който стартира войната. Тази експанзия, тази война, поради която милиони хора губят домовете си – ние нямаме право да не бъдем част от международната демократична общност. Трябва да се приложат всички ограничения, с цел да бъде спряна войната в Украйна, настоя Бойко Борисов на среща с посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко.

Бившият министър председател акцентира, че от партията са подготвени да предложат на ръководещите поддръжка по всички въпроси във връзка с бойните деяние в Украйна.

Борисов не пропусна да разкритикува и премиера Кирил Петков, който " не видял да е в Киев ", защото министър председателите на Полша, Чехия и Словения, през вчерашния ден посетиха украинската столица, с цел да изразят поддръжката на Европейски Съюз в този сложен миг за украинците.

" Европейски Съюз и НАТО са нашето семейство. А има още по-голямо семейство – международната демократична общност, която безусловно осъжда тази война. Искам да знаете, че 59 депутата в Народното събрание ще гласоподават " за " в поддръжка на ограниченията против войната. Ние не можем да гледаме бягащи дами, убити деца, разрушени здания – за каквито и да е искания. Няма нищо по-голямо от човешкия живот ", съобщи Борисов.

Посланик Москаленко означи на собствен ред, че експанзията на Русия " бележи началото на Трета международна война ".

Борисов увери, че той и партията му са подготвени да дават военна помощ като бронирани жилетки, каски и снаряди, в случай че бъде входирано такова предложение в Народното събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР