Партия ГЕРБ е спечелила най-много гласове в 7 от 10-те

...
Партия ГЕРБ е спечелила най-много гласове в 7 от 10-те
Коментари Харесай

ГЕРБ би БСП със 7:3 в община Съединение

Партия ГЕРБ е спечелила най-вече гласове в 7 от 10-те обитаеми места в община Съединение. Това сочат окончателните резултати на ЦИК от изборите на 4 април. Освен общинския център Съединение, за групировката на Бойко Борисов са пуснати най-вече гласове още в селата Голям чардак, Любен, Правище, Церетелево, Неделево и Царимир. Общият резултат за ГЕРБ в общината е 953 гласа от общо 3890 взели участие във вота, което е дял от 24,5 на 100.

Българска социалистическа партия пък е събрала най-вече желания в Драгомир, Малък чардак и Найден Герово, а крайният й резултат от 715 получени гласа й отреждат третото място в класацията с 18,38 %.

На втора позиция с 19,56% е партията на Слави Трифонов " ИТН ", която е събрала 761 гласа.

Мая Манолова и Николай Хаджигенов са получили доверието на 175 гласоподаватели, с което " Изправи се! Мутри, вън! " застава на четвъртото място с 4,5 %.

Демократична България и Движение за права и свободи са под прага от 4 %. Демократична България има общо 134 гласа, които й отреждат 3,44 на 100, а за Движение за права и свободи са пуснали избор едвам 16 гласоподаватели, което е 0,44%.

Разбивката на резултатите по секции демонстрира, че от деветте изборни пункта в град Съединение четири са извоювани от ГЕРБ, 4 - от Има Такъв Народ и единствено на едно място превес има Българска социалистическа партия.

В четирите села, които се ръководят от кметове на АБВ-Воля, по две победи са си поделили ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Неделево и Царимир са предпочели партията на Бойко Борисов, а Малък чардак и Найден Герово са дали повече гласове за тази на Корнелия Нинова.

В 5 от селата пък - Церетелево, Правище, Найден Герово, Малък чардак и Любен, Движение за права и свободи не е получило нито един глас.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР