Партия ГЕРБ е готова и ще внесе в парламента пакет

...
Партия ГЕРБ е готова и ще внесе в парламента пакет
Коментари Харесай

ГЕРБ с пакет законодателни промени за работа, настаняване и помощи на украинските бежанци

Партия ГЕРБ е подготвена и ще внесе в Народното събрание пакет от законодателни промени за украинските бежанци, които да им подсигуряват работа, настаняване и помощи, разясниха на брифинг депутатите Деница Сачева, Радослав Чолаков и Маноил Манев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Тези бежанци, които влизат в страната ни, имат потребност от достъп до здравни грижи, психическа поддръжка, обществено подкрепяне и за задачата би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения, с цел да може да бъде променено законодателството по този начин, че да им даде достъп до нашата здравна и обществена система “, посочи националният представител Деница Сачева. Тя настоя за проведена национална поддръжка, с цел да се подсигуряват на идващите здравни грижи, психическа поддръжка и пакет от помощи.

„ От ГЕРБ предлагаме бежанците с българско съзнание да получават по-лесно статут за престояване, като това да се случва непосредствено посредством кметовете на общини “, посочи националният представител Радомир Чолаков. Той се обърна за поддръжка към вицепрезидента на страната Илияна Йотова, в чиито пълномощия е да приложи законовите разпореждания по този начин, че тези непознати жители да получават право на леговище у нас по интензивен и омекотен ред.

„ При идване в България тези хора би трябвало да получават незабавно настаняване в общински или държавни жилища или в частни жилища, в хотели, като страната съгласно нас би трябвало да поеме разноските до размера на един общински наем в съответната община. Да получават право на труд ex lege - това значи автоматизирано. Отпускане на помощи за безработни като за български жители. Трябва да получават място в детски ясли, детски градини и учебни заведения. Предвиждаме също да се посещават езикови курсове, които да са за сметка на държавния бюджет “, добави юристът. Срокът за даване на тази помощ да е 18 месеца, оферират още от ГЕРБ.

„ Много българи от Украйна оповестяват, че околните им чакат с години за българско поданство – това за съпрузи, съпруги, деца. Ред е на президентството – дано да укорят процедурата. Нека да е ясно, че българският паспорт дава право на свободно право на напредване в страната. Хората няма да се настаняват в лагери “, акцентира Маноил Манев от групата на ГЕРБ-СДС. Той изиска помощ от медиите, с цел да стигне посланието до украинските бежанци на границата, които са уплашени, че нашата страна ще ги затвори в лагери, в случай че изберат да се спасят от военния спор в България.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР