Партия ДОСТ излезе с писмо до генералния директор на БНТ,

...
Партия ДОСТ излезе с писмо до генералния директор на БНТ,
Коментари Харесай

ДОСТ захапа гневно Емил Кошлуков

Партия ДОСТ излезе с писмо до генералния шеф на Българска национална телевизия, както и се обърна към членовете на Съвет за електронни медии.

Причината за гневния звук е вчерашното издание на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия. В предаването водещият Емил Кошлуков разяснява ДОСТ и Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила.

Според писмото на партията, подписано персонално от ръководителя Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска... към профила, Кошлуков изрекъл тежки провокативни и лъжливи изказвания „ по отношение на ДОСТ и президент на прилежаща страна “.

Novini.bg разгласява писмото на ДОСТ без редакторска интервенция:

Лъжите и обидите, които господин Емил Кошлуков изрече в ефир: „ Точно преди година почти бяха изборите, спомняте си историята на Ердоган и на премиера им с нашите изселници където бяха надали не инструктирани да гласоподават за ДОСТ, непосредствено се намесиха в изборите, стояха по урните, преди година беше. “; „ … той опитва в България, направи си партия с ДОСТ… “; „ …направи партия непосредствено от Анкара работи… “; „ …20 000 са ДОСТ, 10 000 за Движение за права и свободи. Това е цялата работа, какъв половин милион, какви нелепости прави тоя... вманиачен човек. “, са неприемливи за публицист от националната телевизия, която е социална и се устоя с парите на данъкоплатците, част от които са и над 100 000 гласоподаватели на ДОСТ.

Припомняме, че на всички избори преди последните парламентарни вотът на българските жители в Р Турция бе консолидиран и монополизиран единствено за една партия – Движение за права и свободи. Рекордът принадлежи на Г. Първанов, който по апел на Движение за права и свободи получи над 90 000 гласа – близо 100% от гласовете в Турция.

На последните парламентарни избори българските жители в Турция за първи път имаха късмет да гласоподават не просто свободно, само че и плуралистично съгласно политическата си ориентировка. Показателен е фактът, че съотношението 60:40 в интерес на ДОСТ се получи като избирателен резултат и във всички страни от Европейския съюз.

В Германия, Англия, Белгия, Холандия, Швеция, Дания и прочие ДОСТ печели против Движение за права и свободи в почти същото съответствие както в Турция и това не беше резултат от намесата на канцлера Меркел или на министър председателите на останалите страни в интерес на ДОСТ. Би било смешно и неуместно.

Да се показва свободната волеизява на българските жители като принудителен развой, дирижиран от турската страна, е засегнатост за гласоподавателите и неприемлива провокация за двустранните добросъседски връзки сред България и Турция.

С тенденциозната си и провокативна реторика, в която се съдържат и безусловно неприемливи директни обидни квалификации за президента на другарска Турция, водещият остави тягостното чувство, че пристрастно обслужва избрани политически ползи. Това е неприемливо за публицист от национална телевизия, който освен това е на управителна служба – Програмен шеф на медията на българските данъкоплатци – Българска национална телевизия.

Налице е жестоко тъпчене на правилата на публичните електронни медии, уредени в Закон за радиото и телевизията, и по тази причина чакаме с изключение на Правото ни на отговор да се излъчи в същото предаване на Българска национална телевизия, способените органи в лицето на управлението на Българска национална телевизия и най-много на Съвет за електронни медии да се ангажират със случая по подготвеност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР