Партия Атака започва всекидневно да внася искане за свикване на

...
Партия Атака започва всекидневно да внася искане за свикване на
Коментари Харесай

"Атака" ще искат всеки ден свикване на коалиционния съвет

Партия " Атака " стартира ежедневно да внася искане за привикване на Коалиционния съвет на " Обединени патриоти ", заяви " Хоризонт ". От " Атака " желаят тематиката на съвещанието да бъде отстраняването на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на патриотите. Днес свикването на съвета на дребната коалиция се провали поради претовареност на водачите на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Каракачанов отхвърли поканата на Волен Сидеров поради служебни задължения, а ръководителят на НФСБ Валери Симеонов изясни отсъствието си с командировка в чужбина.

В свое писмо до Сидеров Симеонов написа, че не приема провеждането на политически съвет, на който измененията в групата преднамерено се дефинират като нелегитимни. Той предложения Сидеров на съвещанието на парламентарната група във вторник, каквото Сидеров не е свиквал от месеци.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров беше отхвърлен от председателското място на парламентарната група на " Обединени патриоти " след съвещания на групата на което са участвали единствено депутатите от другите две партии - НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

На съвещанието на парламентарната група е изменен правилника на групата, за което се изисква нормално болшинство. Променено е и името на обединението. До в този момент цялото и име беше " Обединени патриоти – НФСБ, Атака и Вътрешна македонска революционна организация ", а в новия вид абревиатурите на трите партии отсъстват. Въз основа на променения устав Сидеров е отхвърлен. Двете партии имат 20 народни представители, а Сидеров 7. В новия устав е планувано и по-лесно изключването на член на групата, като се понижава болшинството от 3/4 на 2/3. Това значи, че при предпочитание на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ Волен Сидеров и депутатите му могат да изпаднат от обединението, без опция да напряват парламентарна група.

Според Сидеров с остраняването му са нарушени съдружното съглашение, както и правилниците на групата и на Народното събрание. Затова изиска от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да разгласи за незначително решението за новото управление на групата, свика съвещание на политически съвет на " Обединени патриоти " и е изискал от премиера Бойко Борисов привикване на съдружен съвет на огромната коалиция. Освен това Сидеров заподозря геополитически аргументи за отстраняването му като покупката на Ф-16 и назначението на нов дипломат на Съединени американски щати.

Във Вътрешна македонска революционна организация считат, че Борисов няма по какъв начин да вземе страната на Сидеров в разногласието, тъй като ще би трябвало да реши дали желае да разчита на 20 или на 7 народни представители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР