Партия АБВ ще се яви самостоятелно на изборите на 4

...
Партия АБВ ще се яви самостоятелно на изборите на 4
Коментари Харесай

АБВ се явява сама на избори, Мангъров с пет номинации

Партия АБВ ще се яви независимо на изборите на 4 април. Това разгласи на конференция през днешния ден водачът ѝ Румен Петков. Той е безапелационен, че са събрани над 15 номинации за народни представители на хора с доста мощна експертиза.

Сред номинациите са в областта на опазването на здравето инфекционистът Атанас Мангъров, който има номинации в пет огромни града в страната, проф. Емил Стоименов, в аграрния бранш проф. Иван Станков, в областта на културата, проф. Любо Халачев, проф. Валери Стефанов, в областта на енергетиката Любомира Ганчева, в културологията - Пламена Заячка, артистът Веселин Плачков и политикът Ивайло Калфин.

" Имаме качества и самочувствието, ние сме съперник на всяка една партия, затова ПГ на АБВ ще бъде доста добре показана ", съобщи Петков.

Той добави, че идващите стъпки на партията са Изпълнителното бюро да предложи на Националния съвет пускане на дейности за независимо присъединяване в идните избори. В четвъртък вечерта следва четвъртото за последните 15 дни онлайн заседание с представители на регионалните партийни препоръки на АБВ, в което ще се разгласи стартирането на подписка, с цел да може събота сутринта на съвещание на Народно събрание, където ще се разясняват и ще се вземе решението за явяване на изборите и гласоподаване на номинациите.

Самият Румен Петков разяснява, че не е претендент " за нищо, тъй като дълбокото му разбиране е, че би трябвало да има мярка - бил е кмет, министър и народен представител и не е обичайно да бъде претендент за каквото и да е, а упованията на жителите са за радикална смяна ".

Относно номинацията на доцент Атанас Мангъров управлението на АБВ отхвърли да са платени 300 000 лева, с цел да я има тази номинация, каквато информация е имало в медиите.

" Доц. Мангъров пази поредна позиция в целия интервал на пандемията, която е изговорена пред обществото и по тази причина има до през вчерашния ден пет номинации в пет огромни града. Същото не може да каже за себе си проф. Венцислав Мутафчийски - по кое време е прав, когато каже, че не се разграничава ковид от останалите вируси и грип Б е по-опасен, или когато изяснява, че е пингвин, който е скочил и кани другите да скочат след него, или когато ни убеждава, че би трябвало всички да се осигуряваме през днешния ден и незабавно ", изясни номинацията на инфекциониста Румен Петков.

В изявление на президента Георги Първанов през днешния ден обаче изрича запаси за номинацията на доцент Атанас Мангъров, които Петков разяснява, че това са " негови запаси и несъмнено и други хора има такива и всеки може да направи своя избор ", само че съгласно него е добре да се осмислят думите на президента по отношение на неприятната оценка за държавното управление, тезата му за Северна Македония и неуспеха в енергетиката.

Лидерът на АБВ проучва и настоящето ръководство, без да загатва името на премиера Бойко Борисов, само че разяснява по този начин: " Хората, които в този момент ръководят, да се видят в огледалото и да си дадат сметка за разделянето на хората на митингите. Действията на НОЩ са пагубни, а Борисов е регулировчик на гибелта ".

Петков проучва още, че предходната година в България са умряли 15 000 души, от тях 7600, които " нямали досег с ковид, а са умряли от хаоса и налаганата страхова неуравновесеност и съмнение към здравната система и хора, които са измрели на стъпалата на лечебните заведения ".

Румен Петков разяснява и анонса на президента Румен Радев за кандидатиране за втори мандат. За него това е " мощно политическо обръщение, което заслужава сериозен разбор и оценка, което излъчва достолепие и самочувствие, само че не трябва да бъде яхано ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР