Партия “Продължаваме промяната“ възстановява част от подкрепата си, но ГЕРБ

...
Партия “Продължаваме промяната“ възстановява част от подкрепата си, но ГЕРБ
Коментари Харесай

ПП възстановява подкрепа, ГЕРБ остава първа сила

Партия “Продължаваме смяната “ възвръща част от поддръжката си, само че ГЕРБ остава първа политическа мощ, до момента в който ‘Има подобен народ “ и групировката към Стефан Янев “Български възход” бележат ерозия. Това демонстрират резултатите от последното изследване на организация “Тренд” по поръчка на вестник “24 часа”, оповестено в понеделник.

“Продължаваме промяната” съумява да възвърне част от поддръжката си, като този месец 21,4% от гласуващите декларират, че биха дали своя глас за групировката на Кирил Петков и Асен Василев. През май поддръжката за Политическа партия се беше свила до 17,5% от гласуващите.

Въпреки това възобновяване Политическа партия не съумява да си върне първата позиция, която се заема от ГЕРБ, като през юли партията на Бойко Борисов се употребява с доверието на 23,6% от гласуващите.

Няма съществено раздвижвания измежду последователите на Движение за права и свободи (10,7% от гласуващите), Българска социалистическа партия (9,8%), Възраждане (9,6%) и Демократична България (6,9%).

Последното изследване на “Тренд” регистрира ерозия в поддръжката към новата групировка на Стефан Янев “Български възход”, която през този месец набира 5,7% от гласуващите – с близо 2% под началната ѝ позиция от 7,6% през месец май.

Големият губещ от последните събития наподобява е “Има подобен народ”, който отбелязва спад и остава на 3,8% от гласуващите, което заплашва опциите му за парламентарно посланичество при нови избори. “Изправи се, България” и Вътрешна македонска революционна организация остават с поддръжка от надлежно 1,6% и 1,1% от гласуващите.



Кабинетът на Кирил Петков приключва своя мандат с 22% позитивна оценка за неговата работа и 70%, които го правят оценка негативно, като няма основна смяна в границите на последните три месеца, до момента в който оценката за работата на Народното събрание е в продължаваща наклонност на утежняване на стойностите, като през този месец позитивните оценки са 14%, а негативните 77%.

Оценката за работата на президента също бележи тренд на спад, като през май месец 50% са дали позитивна оценка, през юни 45%, а през юли са към този момент 43%. 41% пък са тези, които този месец дават негативна оценка за работата на президента.

45% от интервюираните от организация “Тренд” чакат утежняване на икономическото състояние в страната за идната една година, до момента в който едвам 15% залагат на усъвършенстване, до момента в който 37% са на мнение, че стандартът им ще се утежни в идната една година, а единствено 17% считат, че ще се усъвършенства.

Подобни високи стойности и на двата знака бяха регистрирани преди към две години – при започване на Covid пандемията, показват от организация “Тренд”.

Проучването е извършено от “Тренд” в интервала сред 5 и 12 юли 2022 година измежду 1005 интервюирани.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР