Партиите „Заедно За“ и „Кандидати за народно единство“ (CUP) внесоха

...
Партиите „Заедно За“ и „Кандидати за народно единство“ (CUP) внесоха
Коментари Харесай

Сепаратистките партии в Каталунския парламент внесоха предложение за създаване на република


Партиите „ Заедно За “ и „ Кандидати за национално единение “ (CUP) внесоха резолюция в районния парламент в Барселона, с която афишират самостоятелност от Испания. Това съобщи представител на ръководещата коалиция в Каталуния, откакто Мадрид предприе ограничения за прекратяване на самостоятелните права на района, заяви AFP.

.„ Ние разгласяваме Каталуния за самостоятелна страна под формата на република ", гласи началото на препоръчаната резолюция, направена от партиите, притежаващи болшинство в районния парламент. По-късно документът може би ще бъде гласуван, посочи говорите на „ Заедно За “.

Изданието ElPais също осведоми, че двете посочени политически сили са записали в Народното събрание на Каталуния предложение за основаване на република. Според информация на изданието сепаратистите оферират „ основаване на Каталунска република като самостоятелна, суверенна, правова, демократична и обществена страна “. Те считат също по този начин, че би трябвало да влезе в действие законът за временен интервал, който е бил утвърден от районният парламент и действието на който е спряно от Конституционният съд в Испания. Според версията на каталунските управляващи, той контролира излизането от автономията от състава на кралството.

Парламентът на района на съвещание в петък би трябвало да дефинира отговора на ограниченията на държавното управление на Испания, които допускат премахване от служба на районните ръководещи.

Малко по-рано испанският министър-председател Мариано Рахой изиска от Сената отстраняването от власт на районния водач на Каталуния Карлес Пучдемон в опит да бъде предотвратено отцепването на североизточния самостоятелен район.

Обръщайки се към горната камара на испанския парламент, Рахой прикани да бъде пристъпено към „ освобождение на водача на каталунското държавно управление, неговият заместител и всички районни министри “.

Гласуването на Сената за премахване на районното държавно управление би трябвало да се реализира в границите на днешния ден.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР