Партиите явно са решили да спестят пари и дават по-малко

...
Партиите явно са решили да спестят пари и дават по-малко
Коментари Харесай

ИРПС: Партиите се стискат за предстоящите избори

Партиите очевидно са решили да спестят пари и дават по-малко пари за медийна реклама за идните избори спрямо предходни акции, демонстрират данни на Института за развиване на обществената среда. ИРПС обичайно следи по време на предизборна акция 40 медии.

В съпоставяне с акцията 2 в 1 през ноември 2021 година средствата, които обединенията отделят за политическа реклама, са много намалели, регистрират от ИПРС.

Малко над 587 000 лв. са похарчили партиите за първите 10 дни на акцията в този момент. За съпоставяне - тогава са били разходвани 863 000 лв.. Виждаме съществено понижение в парите, които отделят за пропаганда посредством медиите, уточни пред БНР Ива Лазарова от Института за развиване на обществената среда, председател на Обществения съвет към ЦИК.
102 000 лв. са категорично посочените средства, които са ориентирани към изборите за Екологичен потенциал, посочи тя.

" Забелязва се неналичието на платени форми от страна на Движение за права и свободи. За информация – към края на предходната акция, за 30-те дни предходната година те са разходвали към 130 000 лв. за медии ", изясни Лазарова.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ влагат по-равномерно в разнообразни медии. ГЕРБ към този миг имат най-големи разноски за медийна реклама, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР