Партиите Волт и Средна европейска класа (СЕК) дадоха регистрациите си

Партиите Волт и Средна европейска класа (СЕК) дадоха регистрациите си ...

Волт и Средна европейска класа дадоха регистрациите си на Петков и Василев


Партиите "Волт" и "Средна европейска класа" (СЕК) дадоха регистрациите си на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев. Двете партии вече са подписали споразумение, с което са образуваликоалиция "Продължаваме Промяната". Представляващи коалицията са Кирил Петков и Асен Василев.

"Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин. Основните цели на коалицията са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора", съобщиха от пресцентъра на партията.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на "Продължаваме промяната" и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

Споразумението с "Волт" и СЕК бе постигнато изключително бързо. За започналите разговор с "Волт" се разбра по- рано в понеделник. Сутринта основателят на партията Настимир Ананиев прогнозираше, че споразумението ще бъде подписано през "следващите ден-два". То обаче бе подписано само няколко часа по-късно.