Партиите в парламента дават разнопосочни предложения за изход откризата с

...
Партиите в парламента дават разнопосочни предложения за изход откризата с
Коментари Харесай

Какви варианти предлагат партиите за излизане от кризата с избор на председател на НС

Партиите в Народното събрание дават разнопосочни оферти за излаз откризата с избора на ръководител на Народното събрание.

От ГЕРБ-СДС оповестиха, че са подготвени при последваща процедура да не издигат собствен претендент.От „ Демкратична България ” оферират всички да отдръпват претендентите си и да се търси консенсусна фигура, чиято поддръжка да не е политическа. От „ Продължаваме промяната ” пък поканиха всички парламентарно показани партии на обществени съвещания, на които да се търси излаз от рецесията.
Първата консултация стартира в Народното събрание.

Председателят на Народното събрание да бъде излъчен по формула, сходна на тази, че най-възрастният народен представител открива първото съвещание на Народното събрание, изясни в коридорите Христо Иванов от „ Демократична България ”.

“Влизаме в тежка конституционна рецесия, която касае освен законодателната активност на Народното събрание, само че и активността на депутатите като цяло. Докато не се избере ръководител, не могат да бъдат оповестени и парламентарните групи ”, уточни Десислава Атанасова от ГЕРБ–СДС.

Като решение от „ Продължаваме промяната ” оферират обществени съвещания, съобщи Асен Василев. Според Кирил Петков този развой работи сполучливо.

Първата консултация е оповестена за 12 часа в зала „ Запад ” на Народното събрание. Срещата ще се излъчва онлайн, с цел да е обществена за българските жители.

Междувременно стана ясно и чеГЕРБ-СДС отдръпват кандидатурата на Росен Желязков.

Десислава Атанасова изясни, че управлението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС е оторизирано да взима всевъзможни решения от името на обединението. Тя изясни, че парламентарната им група няма да участва на никакви срещи отвън тези, които се организират в пленарната зала.

„ Считате ли, че това е отвод от спор? Полагаме всевъзможни старания “, разяснява тя.

" Ще ми се да има някаква дълбока мисъл… Но оставям с усещане, че сме изгубени в превода. Българските политици не можаха да обяснят какво вършат и за какво го вършат “, разяснява политологът Любомир Стефанов в „ Кой приказва? “ по Дарик радио.

Той добави, че следим „ долнокачествен водевил “ и изясни, че „ тези позиции явно са на равнище селска предизборна акция “. По думите му не виждаме даже обикновено почитание и отношение, с цел да се „ проходи “.

Политоголоът обобощи, че Народното събрание не може да се провежда даже, с цел да се разпусне.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР