Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна

...
Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна
Коментари Харесай

Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна и след посещението на българската делегация в Киев

Партиите в обединението ще продължат диалозите за помощта за Украйна и след визитата на българската делегация в Киев. Това съобщи депутатът от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов след края на съдружния съвет през днешния ден.

Това, което виждам от тази среща, е, че по-скоро всички са в очакване по какъв начин ще протече това посещаване и, на база на цялата тази информация, следва да водим един естествен разговор, разяснява той. По думите му следва да се изчистят детайлите, преди предлагането за разпределяне на помощ за Украйна да влезе за разискване в пленарната зала на Народното събрание идната седмица.

България би трябвало да има ясна, съответна и единна позиция, с цел да се знае какво България ще изпраща в бъдеще и под каква форма, сподели депутатът от Има Такъв Народ. Балабанов заяви, че пътуването до Украйна е по самодейност на министър-председателя Кирил Петков, като се чака българската делегация да се срещне с президента Володимир Зеленски. Депутатът отхвърли повече детайлности за самото пътешестване от съображения за сигурност.

Балабанов ще е представителят на Има Такъв Народ в делегацията. До Украйна ще пътува и заместник-председателят на парламентарната група на " Продължаваме Промяната " Калоян Икономов. Атанас Атанасов от " Демократична България " също ще е част от делегацията. От Българска социалистическа партия взеха решение да не изпращат собствен представител. На въпрос дали са съумели да сближат позициите си с Българска социалистическа партия, Балабанов отговори, че тематиката по-скоро остава отворена. По думите му диалозите ще продължат на база на това, което ще се случи в Украйна.

По мотив оповестената от премиера Кирил Петков във Facebook дарителска акция за помощ за Украйна Балабанов разяснява, че това е било безогледно решение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР