Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна

...
Партиите в коалицията ще продължат разговорите за помощта за Украйна
Коментари Харесай

Управляващите пак не се разбраха за военната помощ за Украйна

Партиите в обединението ще продължат диалозите за помощта за Украйна и след визитата на българската делегация в Киев. Това съобщи депутатът от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов след края на съдружния съвет през днешния ден.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4650
,,Това, което виждам от тази среща, е, че по-скоро всички са в очакване по какъв начин ще протече това посещаване и, на база на цялата тази информация, следва да водим един естествен диалог``, разяснява той.

По думите му следва да се изчистят детайлите, преди предлагането за разпределяне на помощ за Украйна да влезе за разискване в пленарната зала на Народното събрание идната седмица.

България би трябвало да има ясна, съответна и единна позиция, с цел да се знае какво България ще изпраща в бъдеще и под каква форма, показа депутатът от Има Такъв Народ.

Балабанов заяви, че пътуването до Украйна е по самодейност на министър-председателя Кирил Петков, като се чака българската делегация да се срещне с президента Володимир Зеленски. Депутатът отхвърли повече детайлности за самото пътешестване от съображения за сигурност.

Балабанов ще е представителят на Има Такъв Народ в делегацията. До Украйна ще пътува и заместник-председателят на парламентарната група на " Продължаваме Промяната " Калоян Икономов. Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има от " Демократична България " също ще е част от делегацията. От Българска социалистическа партия взеха решение да не изпращат собствен представител. На въпрос дали са съумели да сближат позициите си с Българска социалистическа партия, Балабанов отговори, че тематиката по-скоро остава отворена. По думите му диалозите ще продължат на база на това, което ще се случи в Украйна.

По мотив оповестената от премиера Кирил Петков във Facebook дарителска акция за помощ за Украйна Балабанов разяснява, че това е било " безогледно решение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР