Партиите в 47-ото Народно събрание си разпределиха местата в залата

...
Партиите в 47-ото Народно събрание си разпределиха местата в залата
Коментари Харесай

Политическите сили в 47-ото НС се договориха за местата в залата и стаите в парламента

Партиите в 47-ото Народно заседание си разпределиха местата в залата и стаите в Народното събрание. Това стана по време на техническа среща, която по думите на участниците в минала диалогично.

Първото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния народен представител. Това е Силви Кирилов от „ ИТН “. Участниците в срещата не са обсъждали кой ще бъде ръководител на Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Досегашната стая на ГЕРБ ще бъде на „ Продължаваме промяната “, а в тази на Има Такъв Народ влизат ГЕРБ.

„ Колегите от „ Продължаваме промяната “ взеха решение, че би трябвало да ни вземат стаята, да са живи и здрави. Председател на Народното събрание би трябвало да се излъчи от най-голямата парламентарна група и забележете - ние го споделяме, макар че в 45-ото Народно събрание ГЕРБ беше най-голямата парламентарна група, само че това не се случи. Ние одобряваме резултатите от изборите и ще бъдем в действителност една сериозна съпротива. “, разяснява Александър Ненков от ГЕРБ-СДС.

Ива Митева от " ИТН " /ИТН/, ръководител на 45-ото и 46-ото Народно събрание, разяснява, че са изговорили първото съвещание и конституирането на Народното събрание.

„ Обсъдихме доста деликатно разпределението на пленарната зала, успяхме да се разберем с сътрудниците в един доста добър звук, в това число и стаите успяхме да ги разпределим. Останаха по този начин да помислят още малко някои сътрудници “, уточни тя. „ Няма по какъв начин да си запазим местата, тъй като сме по-малко, както и другите сътрудници “, разяснява Митева и добави, че от Има Такъв Народ са предложили да се реалокират, а в тяхната стая да отидат от ГЕРБ-СДС.

От Партия „ Възраждане “ също споделиха, че въпросът за ръководител на 47-ия парламент не е обсъждан.

„ От „ Възраждане “ ще бъдем позиционирани в центъра на пленарната зала “, заяви пред публицисти заместник-председателят на партията Петър Петров и означи, че това е било плод на доста дълги договаряния. Според тях по този начин ще им бъде най-удобно, въпреки всичко за първи път били в Народното събрание.

„ Преговорите се проточиха доста по-дълго в сравнение с ние чакахме и значително завършиха сполучливо, с помощта на нашата позиция на „ Възраждане “ като диалогична партия, която ясно схваща смисъла на това, което вършим в Народно събрание “, разяснява организационният секретар на партията Николай Дренчев.

Относно договарянията за държавно управление, той уточни, че по-скоро ще останат в съпротива - по този начин, както желаят техните гласоподаватели, които са им сложили съществена задача и съществена маркираща разграничителна линия с всички останали - казусът със спазването на конституционните права на българските жители, без оглед на това какъв е медицинския им статус.

От „ Продължаваме промяната “, „ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи също разясниха, че срещата е била организационна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР