Партиите в 46-ото Народно събрание се събраха на първа среща,

...
Партиите в 46-ото Народно събрание се събраха на първа среща,
Коментари Харесай

Партиите си разпределиха местата в пленарната зала

Партиите в 46-ото Народно заседание се събраха на първа среща, въпреки и единствено техническа. Те разискаха коя групировка къде ще стои в залата, както и дневния ред на първото пленарно съвещание, което президентът Румен Радев свика за 21 юли.

Засега политическите сили не са се разбрали кой ще бъде ръководител на новия парламент и всяка групировка може да предлага номинации за поста. Всяка парламентарна група ще направи своето предложение за управление на Народното събрание в залата, сподели Татяна Дончева от " Изправи се!Мутри вън! ", представена от Българска телеграфна агенция. Вероятно обаче още веднъж ръководител ще стане Ива Митева от " ИТН ", която заемаше поста и в рекордно малко съществувалото 45-то Народно заседание. Мая Манолова от ИСМВ към този момент съобщи, че парламентарната ѝ група би подкрепила Митева още веднъж да стане ръководител, а предлагането на обединението за зам.-председател отново ще бъде Татяна Дончева.

На фона различията и напрежението по въпроса дали този път партиите ще съумеят да се договорят за държавно управление, към този момент най-малко е ясно коя политическа мощ къде ще стои в пленарната зала.

Най-вдясно от трибуната ще е " Демократична България " (ДБ), а директно до тях – групировката с най-вече депутати - " ИТН " (ИТН). В междинния блок ще са " Изправи се! Мутри вън " (ИСМВ), а през една колона с празни места ще са ГЕРБ. В най-левия блок ще са Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, още веднъж с една колона места сред тях.

Местата в залата са разместени леко по отношение на 45-ото Народно заседание. Тогава до Демократична България бяха ИСМВ, а Има Такъв Народ беше до ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР