Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната

...
Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Други пари ще управляват при намаляване на партийните субсидии

Партиите би трябвало да решат кой да е размерът на партийната дотация. Намаляването на дотациите ще докара до други промени. Други пари ще ръководят. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов в ефира на БТВ.

„ Във всяка цивилизована страна, страната би трябвало да финансира партиите, с цел да бъде по-честно. Аз разбирам Бойко Борисов и одобрявам предлагането му. Не може непрекъснато да го провокират. Ако бях водач на ГЕРБ и аз бих постъпил по същия метод “, акцентира той.

„ Усеща се неналичието на Цветан Цветанов. Никой не отхвърля, че той бе доста добър уредник. Трябва да си дадем ясна сметка, че всяка партия е като бизнеса - има един основател. Хубаво е вътрешните проблеми да се вземат решение в партията. Това е като с проблемите в фамилията. Лидерът на партията взима решенията “, безапелационен е Рашидов.

Във връзка с тежките пътни произшествия, Рашидов съобщи: „ Българинът стартира да става все по-аругантен и безпардонен. Един човек като е малоумен и елементарен, като се качи в колата не става по-умен. Има възприятие за безотговорност, по тази причина управляващите би трябвало да санкционират доста строго. По пътищата ни се кара безобразно “.

Депутатът разяснява и абсурдът с жилищата на властта: „ Ние още не разбираме в частния бизнес коства толкоз колкото се договориш. Това е пазарна стопанска система. Попаднаха ми имотните заявления на тези, които доста приказват. Нито един не е на пазарни цени и доста е мешана салатата. Всички купуват на данъчна оценка. Никой не е купил за повече от 500 евро. Аз ще се окажа единственият, който е купил на 900. Това се потвърждава. Трябва да има ред “.

Относно абсурда с подправените картини, Вежди Рашидов уточни: „ Това е мотив за затвор. Тук не става дума за една дребна неточност, ние да създадем това в дребна България е еднакво на срив на пазара. За мен е неприемливо, откакто изцапахме цялото пространство, да измием отговорните. Има азбучник основан и хора, които са си поставили имената. Пълна срамотия е един студент да открие ментетата, върху които изкуствоведи са си слагали името. Нужно е да създадем корекция в закона, с цел да бъде по-строг. Надявам се доста скоро прокуратурата да се заеме и да има осъдени, тъй като станахме за смях пред Европа “, сподели още някогашният министър на културата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР