Партиите ще имат срок от 14 дни да предложат нов

...
Партиите ще имат срок от 14 дни да предложат нов
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Депутатите трябва да предложат нов шеф на КПКОНПИ до 2 седмици

Партиите ще имат период от 14 дни да предложат нов началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Това е записано в разпоредбите за избор на ръководител на комисията, които депутатите одобриха през днешния ден. Окончателният текст мина със 136 гласа " за " и 36 " срещу ".

От опозицията ГЕРБ и Движение за права и свободи пробваха да вкарат условия, които изключваха кандидатурата на Бойко Рашков като началник на КПКОНПИ, само че партиите от ръководещата коалиция ги отхвърлиха. Така претендентът за началник ще може да е над 65 година, както и да има принадлежност към Държавна сигурност.

Няма да има и спънка да се кандидатира, в случай че КПКОНПИ е почнала следствие против него. В началото на годината стана ясно, че комисията е почнала инспекция против министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков за необявени парцели и приходи.

Рашков ще бъде предлагането на " Продължаваме промяната ", а те сложиха като изискване присъединяване си в кабинета, изборът му.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР