Партиите са изправени пред дилемата дали да има правителство на

...
Партиите са изправени пред дилемата дали да има правителство на
Коментари Харесай

Проф. Екатерина Михайлова: България е в конституционна криза

Партиите са изправени пред алтернативата дали да има държавно управление непременно с доста взаимни отстъпки и с риск от бърз срив или да се отиде на следващи предварителни избори. Това обяснение направи президентът Румен Радев, откакто обърна внимание на политическите сили, че се надпреварват коя по-бързо да обърне тил на същинските проблеми на хората като ги занимават с съветския дипломат и украинския президент.

В " Говори в този момент " по Българска национална телевизия тематиката разяснява проф. Екатерина Михайлова.

Според нея политиците не се борят откровено за ново държавно управление, само че е и под въпрос дали желаят нови избори.

„ Политиците си дават сметка, че на гласоподавателя в един миг може да му пристигна допълнително. Фактът, че понижава изборната интензивност приказва за съществено отчаяние “, посочи Михайлова.

По думите ѝ България е в конституционна рецесия.

„ Имаме инспекторат на Висшия правосъден съвет от 2 години, на който му изтече мандата, а Народното събрание няма сили да направи крачка напред. Конституционният съд седи с непопълнени квоти. КЕВР – завършихме предишния парламент с рецесия. Това е ненормално за страната и е огромна отговорността на хората, които влизат в Народното събрание “, счита тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР