Партиите, с които НДСВ би си партнирала, ако влезе в

...
Партиите, с които НДСВ би си партнирала, ако влезе в
Коментари Харесай

Станимир Илчев: НДСВ може да си партнира с ДБ и ПП в следващия парламент

Партиите, с които Национална движение „Симеон Втори" би си партнирала, в случай че влезе в идващото Народно заседание, са " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". Това сподели съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" ( " Национално придвижване за непоклатимост и напредък " ) Станимир Илчев в изявление по. Той направи ангажимента, че това е персоналното му мнение и уточни, че няма по какъв начин Национална движение „Симеон Втори" да седне да беседва с ГЕРБ.

" Бих цитирал Демократична България и Политическа партия като партии, които заслужават да бъдат поканени за диалог или да бъде призната възможна сходна тяхна покана ", сподели Илчев в отговор на въпрос с кои обединения ще си сътрудничи Национална движение „Симеон Втори" в Народното събрание.

И се стимулира за какво се стопира на тъкмо тези две обединения.

" Те бяха подредени от събитията през лятото на 20-а година от думите на президента Радев, от хората които гласоподаваха за тях, като силите, които са в контраст на порочната власт. Цитирам президента - от едната страна е порочната власт, от другата народът, от едната страна са силите, които задълбочават неравнествата, от другата на хората, които желаят да предложат по-модерна и обективна обществена политика ", разяснява той.

Според Илчев това е някакъв аршин. " Затова го споделих условно и с нерешителност. Но в случай че би трябвало да използван критерии, нещата са ясни. Как да преговаряме с ГЕРБ, чието завещание, не наследството на Кирил Петков и тути кванти, наследството на ГЕРБ консумираме ние сега ", съобщи Илчев. По думите му партията на Бойко Борисов е групировка, " пробвала се да върне форми на авторикратизъм ".

Той акцентира, че Национална движение „Симеон Втори" е била лидерска партия и в никакъв случай не е била " обичайно клиентелна партия ":

" Къде би изчезнала нашата клиентела, когато не успяхме да влезем в Народното събрание. Тогава клиентелата се преориентира към Бойко Борисов, тъй като той пасваше на техните потребности. Днес ние нямаме никаква клиентела и не желаем да култивираме клиентелна поддръжка ".

" Национална движение „Симеон Втори" ще отиде на парламентарните избори със личен запас, със лични фрагменти, със личните ни знакови лица . Няма да има нищо мистично към нашето изпитание да обърнем тренда в българската политика ", добави още Илчев в навечерието на конгреса на 21 януари, събота, на който ще бъде определен ръководител на Национална движение „Симеон Втори" и ще се разисква по какъв начин тя да се завърне в политиката. " Сред знаковите лица, които ще участват са Огнян Герджиков, Христина Христова, Гергана и Соломон Паси, Николай Василев, Антон Станков и още доста други някогашни министри от Национална движение „Симеон Втори" и регионални шефове ", посочи Станимир Илчев.

Той посочи, че партията не се реанимира, а желаят да бъдат в Народното събрание, с цел да кажат, че има метод да се основават болшинства, които да работят по избрани стратегии.

" Всяко очакване на резистентност в Народното събрание е нереалност. Национална движение „Симеон Втори" има претенцията за по-висока съдружна просвета от сегашните партии и би могла да им спомага да изградят болшинство, което не е нереалност ".

По думите му комплицираната геополитическа конюнктура е позната атмосфера за Национална движение „Симеон Втори", защото са работили в сходна обстановка през 2001 - 2004 година, когато България решаваше задачата за влизане в НАТО и Европейски Съюз.

" Партиен хайлайф, който се е справил с такива две задания и в този момент мечтае да обърне напълно съответно тренда в политиката, би трябвало да бъде подкрепена от огромни групи български жители ".

Съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" изброи упованията на Национална движение „Симеон Втори" за посока на развиване на страната - Шенген, еврозона, Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССР).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР