Партиите ПП, БСП, ИТН, ДБ ще имат общо над 55% ...

Партиите ПП, БСП, ИТН, ДБ ще имат общо над 55%

Иван Бакалов с лоша новина за този, който се дърпа да направи правителство

Партиите Природен парк, Българска социалистическа партия, ИТН, ДБ ще имат общо над 55% на изборите. А от местата в Народното събрание ще бъдат покрай квалифицирано болшинство (плюс малката протестна партия ИБНИ то е гарантирано). Заедно е изцяло във опциите им да създадат устойчиво държавно управление.

Предстои да забележим кои от тях ще се създадат на забавни и няма да поддържат държавно управление, тъй като и три от тези четири партии ще могат да го създадат.

Понеже има многостранна международна рецесия и на държавното управление ще му е мъчно, е доста удобно някоя партия да остане настрана като критик, с цел да натрупа рейтинг.

Разбира се, Борисов ще клейми всеки ден, всеки час-матриал за митингова народна власт, както споделяше неговия преподавател Живков.

Но който се дръпне в този момент от държавно управление, има неприятна вест за него-и отсега нататък няма по какъв начин две партии да създадат държавно управление. Ще трябват най-малко три. Такова време дойде.

И в случай че две от тях са корумпираните партии ГЕРБ и Движение за права и свободи, какво остава за третата?

Иван Бакалов/Фейсбук

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за опис от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Източник: fakti.bg