Партиите от статуквото претоплиха за предизборната софра старите манджи с

...
Партиите от статуквото претоплиха за предизборната софра старите манджи с
Коментари Харесай

Най-доброто качество на депутатите е тяхното количество



Партиите от статуквото претоплиха за предизборната трапеза старите манджи с малко екзотични подправки



С наближаването на парламентарните избори все по-внимателно гледаме какви персони ни оферират политическите сили за ръководството на страната в идващите четири години. В ЦИК за присъединяване в предизборната акция са регистрирани 30 партии и обединения. Толкова са и кандидатдепутатските листи за Пловдив (16-а РИК) и Пловдивска област (17-а РИК).

Преглед на претендентите обрисува наклонност, присъща за цялата страна - партиите, които до момента имаха свои народни представители в Народното събрание, заложиха най-вече на хора с опит в политиката след леко " саниране " на остарелия актив. В резултат на предизборната трапеза се разливат старите манджи с малко екзотични подправки.

През 2017 година Пловдив изпрати в 44-тото Народно заседание 5 народни представители от ГЕРБ, 3-ма от Българска социалистическа партия, 2-ма от " Обединени патриоти " (коалиция Вътрешна македонска революционна организация - НФСБ), 1 от ВОЛЯ. В региона ГЕРБ и Българска социалистическа партия завоюваха по 4 мандата, „ Обединени патриоти”, Движение за права и свободи и ВОЛЯ - по 1. Двата региона имат по 11 мандата.

Преди старта на предизборната акция главните играчи за държавната власт започнаха частични промени. ГЕРБ се коалира със Съюз на демократичните сили, като включи в своите листи за Пловдив и региона по един представител на остарялата синя партия. В Пловдив Съюз на демократичните сили издигна за народен представител юриста и основен специалист в Министерството на стопанската система Георги Личев, въпреки и на неизбираемото 15-о място. В листата за Пловдивска област индивидът на Съюз на демократичните сили е

Йордан Кръстанов, ръководител на Българската асоциация на производителите

на оранжерийна продукция, оранжериен производител и един от учредителите на партията от 1990 година



Новото лице в челната петорка на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Пловдив е юристът и изпълнителен шеф на „ Каолин” Радомир Чолаков (4-то място), някогашен управител на „ Вестникарска група България ", изпълнителен шеф на " Каолин " и епархийски консултант.

Водач на регионалната листа на ГЕРБ ​- Съюз на демократичните сили е Дани Каназирева - някогашна общинска съветника от „ Съюз за Пловдив” и шеф на Пловдивска област.

В градската листа на обединението доминират някогашни и настоящи общинари и държавни чиновници, както беше и в предходния мандат. Двама ексградоначалници ​- инженерът по компютърни технологии Иван Тотев и икономистът Спас Гърневски - водят борба за Народното събрание на избираеми позиции, надлежно на второ и пето място. Трета позиция заема скулпторът, някогашен министър на културата и народен представител няколко мандата Вежди Рашидов, макар достолепните си 79 години. Александър Държиков, ръководител на Общинския съвет, някогашен зам.-кмет на община Пловдив и специалист по превоза в ДАИ, също има късмет за 45-ото Народно заседание, защото е на шесто място в листата.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова наложи революционни промени



при подредбата на кандидат-депутатите под тепетата. След изключването на Георги Гергов от всички равнища на партийното управление Нинова пренареди авансово квалифицирания лист и оглави акцията с претекст, че би трябвало да поведе дружината там, където се обрисува тежко съревнование. Юристът социолог, учител в ПУ „ Паисий Хилендарски” Иво Христов зае второ място, на трето за Народното събрание се бори Иван Петков-Бебето, някогашен общински консултант, икономист, притежател на застрахователна адвокатска фирма с акции в туроператорска компания. Сред претендентите на Столетницата са и известните имена във футбола - Георги Георгиев-Гецата като някогашен играч на „ Ботев” (4-то място) и Любо Корадов от Локото под №10.

В Пловдивска област Българска социалистическа партия се бори за държавното ръководство отпред с досегашния народен представител и някогашен началник на ВиК Манол Генов, следван от сътрудниците му в 44-тото Народно заседание Веска Ненчева и Димитър Георгиев. След тях на четвърта позиция в листата е включен юристът от Първомай Светозар Славчев.

Движение за права и свободи заложи в Пловдив и региона на депутати от страната

В предходното Народно заседание придвижването нямаше собствен представител от Пловдив. Сега листата се оглавява от Танер Али, народен представител и три мандата кмет на община Антоново. На второ място е градският ръководител на партията Али Байрам, общински консултант. В Пловдивска област челното място заема депутатът със седем мандата зад тила си Рамадан Аталай, минен инженер по специалност.

Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ се разделиха в конкуренцията за Народното събрание. Партията на Валери Симеонов НФСБ се коалира с ВОЛЯ. Народният представител и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев води листата на Патриотична коалиция в Пловдивска област. Ячев е приключил Българска лингвистика, по-късно и Международно икономическо съдействие в УНСС. В Пловдив челната позиция е отредена за Елена Пешева от ВОЛЯ, считана за една от най-красивите депутатки в Народното събрание.

Вътрешна македонска революционна организация залага под тепетата на досегашния народен представител и историк Александър Сиди, който е лидер, следван от някогашния кмет на регион „ Южен” и зам.-кмет в община " Родопи " Борислав Инчев. Той има магистратура по Държавни и общински финанси.

Личната експертиза и креатив на претендентите обаче не са водещи в съставянето на листите, тъй като от дълго време е известно, че множеството народни представители в българския парламент са елементарни копчета за гласоподаване. А водачите, устремили се към ръководството, знаят - най-хубавото качество на депутатите е тяхното количество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР