Партиите нямат избор да не подкрепят този бюджет. Ако не

...
Партиите нямат избор да не подкрепят този бюджет. Ако не
Коментари Харесай

Владислав Горанов за Лорер: Как шеф на БНБ? Той дори не знае къде са тоалетните там

„ Партиите нямат избор да не поддържат този бюджет. Ако не бъде подсилен, това значи нови избори или най-малко нова политическа рецесия “, сподели някогашният финансов министър Владислав Горанов в „ Тази заран “ по бТВ.

„ Все още ръководството е неубедително от гледна точна, че главния спор е обвързван с технологията на ръководството, а не какво да се случва в страната идващите месеци. Рано е да се видят отчетливи признаци на ръководството “, уточни той.

По думите му сътрудниците към момента се опознават. „ Бюджетът е еманация на ръководещите към ръководените, тъй като храчат техните пари “, сподели Горанов. По думите му планът на бюджет не взема решение доста от въпросите, които стоят пред обществото.

„ Надявам се идващия бюджет да е по-амбициозен. Да трансформира нещо, а не да бъде числова композиция от това, което налозите разрешават “, съобщи Горанов.

Относно новия шеф на Българска народна банка, Горанов счита, че сегашният шеф на Българска народна банка Димитър Радев би трябвало да получи доверие за втори мандат, въпреки че към този момент е с изминал мандат на ръководство. В сегашната обстановка, когато Еврозоната е на една крачка от нас и когато финансовата непоклатимост на страната, Димитър Радев е подобаващ, аргументира се Горанов.

„ Симеон Дянков не е неприятен финансист, само че за сходна работа би трябвало да се търсят хора, които имат опит. Нямаме време за сходни обществени опити “, сподели още някогашният финансов министър.

„ Даниел Лорер е образован мъж, само че персоналните качества на човек, който занапред ще стартира да открива къде се намират тоалетните в централната банка, не са задоволителни. Смятам, че не би трябвало да се вършат опити с централната банка. Имаме си прелестен шеф, който би трябвало да получи още един мандат “, съобщи Горанов.

Той означи, че експертен кабинет не съществува като разбиране в политиката, уточни Горанов. Той счита, че естественият водач в това държавно управление е финансовият министър Асен Василев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР