Партиите не трябва да връщат надвзетите субсидии, смята Борислав Цеков

...
Партиите не трябва да връщат надвзетите субсидии, смята Борислав Цеков
Коментари Харесай

Партиите не трябва да връщат надвзетите субсидии, смята Борислав Цеков

Партиите не би трябвало да връщат надвзетите дотации, счита Борислав Цеков Не Закона за политическите партии, а неговото погрешно използване е повода за казуса с изплатените по-високи дотации на политическите партии, които както стана ясно са получили по малко над 13 лв. вместо по 11 лев на извоюван избирателен глас. Това счита юристът Борислав Цеков , който е един от вносителите на признатият през 2005-та година закон. По думите му става въпрос по-скоро за погрешно използване на законовите правила от страна на администрацията на финансовото министерство.
 

В изявление за Дарик Цеков, който е шеф на Института за съвременна политика, счита, че не би трябвало партиите да бъдат глобени да възвръщат към този момент преведени им и евентуално изхарчени средства.
 
Борислав Цеков в коментар на утвърдените от държавното управление и импортирани в деловодството на Народното събрание промени в Закона за политическите партии , които съгласно кабинета ще уточнят разпоредбите за разпределяне на годишната дотация и ще изчистят законовото " несъвършенство ", както го назова финансовият министър Владислав Горанов. 
 
Междувременно преди седмица основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция дали дотациите на политическите партии през предходната година са изплатени при спазването на закона, откакто в материал в „ Шоуто на Слави “ се твърдеше, че те са получили с 6,5 млн. лв. повече от плануваното.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР