Партиите не са излизали от режим избори, но ако до

...
Партиите не са излизали от режим избори, но ако до
Коментари Харесай

Кутев: Доказахме, че не сме замисляли ориентация, която да е извън евроатлантическата

" Партиите не са излизали от режим " избори ", само че в случай че до преди 10 дни това беше обикновено, тъй като те бяха в избори, в този момент към този момент не е. Сега задачата на всички българи към този момент е друга ", съобщи Антон Кутев, съобщи БГНЕС.

" Най-важното е да има парламент, който да излъчи устойчиво държавно управление, тъй като служебното държавно управление има един минус и той е, че няма парламент. Т.е. не могат да се вършат основни промени и промени ", изясни той.

" Партиите се пробват да трансферират отговорността за рецесиите върху служебното държавно управление... Атаките против института на служебното държавно управление идват от същите тези политици, които не могат да сформират държавно управление. Парламентарните републики в Европа постоянно сменят държавни управления, само че не толкоз постоянно сменят парламенти, т.е. съумяват по някакъв метод да намерят разнообразни разновидности за ръководство в границите на един парламент, които разновидности в последна сметка са подбудени от гласоподавателя, който е определил партиите в съответния парламент и съотношението сред тях ", разяснява Кутев.

" Дневният ред на хората не е дали да бъде поканена госпожа Елеонора Митрофанова на откриването на Народното събрание, само че дневният ред е дали резервираме евроатлантическата ориентировка на България, това е значимото. Има доста ходове, с които това може да се покаже, а би трябвало да бъде свършено ", добави Антон Кутев.

" Въпросът за евроатлантическата ориентировка е един от основните въпроси на нашето общество и аз съм уверен, че болшинството от жителите нямат подозрение в тази ориентировка ", сподели представителят на служебното държавно управление и посочи:

" И президентът Румен Радев, и служебният кабинет с дейностите си недвусмислено доказахме, че ориентировка, която да е отвън евроатлантическата, освен не е провеждана, а не е и замисляна! ".

По думите му геополитическата ориентировка на страната е значима, само че би трябвало да се решат проблемите с цените, приходите, инфлацията и обществените рецесии:

" Само с преразпределение на приходите не е допустимо да се реши казусът с обедняването, а опциите на едно служебното държавно управление са единствено такива ".

Кутев изрече съмнение, че бюджетът може да се окаже небалансиран, в случай че бъде импортиран от служебното държавно управление, а партиите в Народното събрание го трансформират поради предизборна обстановка.

" Това е огромната драма. Ние ще създадем всичко допустимо, в случай че се наложи да внасяме бюджет, да е в връзка с партиите. Убеден съм, че и президентът ще зададе тези въпроси към партиите по време на консултациите. Това, което зависи от служебното държавно управление да влезе бюджетът в оптималната степен координиран, е реалност ", изясни той.

Антон Кутев съобщи, че е безусловно погрешно изказванието, че служебното държавно управление е удължило концесията за пристанище " Росенец ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР