Партиите на Борисов и Пеевски пък в отговор не подкрепиха

...
Партиите на Борисов и Пеевски пък в отговор не подкрепиха
Коментари Харесай

Знакови депутати от ГЕРБ и ДПС с нова акция срещу „Лукойл“ - ПП-ДБ пак ги блокираха

Партиите на Борисов и Пеевски пък в отговор не поддържаха преустановяване на дерогацията за съветския петрол от март

Знакови депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж внесоха законопроект за преустановяване на дерогацията (изключението) за импорт на съветски петрол. Това са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Делян Добрев и Йордан Цонев – по реда на подписите.

Те са предложили законопроекта през вчерашния ден – часове след публикуваното съобщение от групата „ Лукойл “, съгласно което компанията разисква вид и за продажба на активите й в България.

Делян Добрев на брифинг същия ден анонсира новата им законодателна самодейност, като изясни, че разговарял и с Христо Иванов от ПП-ДБ. Иванов му декларирал, че желае да беседва с Борисов и в случай че той поддържа, то и Иванов щял да го направи. Подписът на депутата от ПП-ДБ обаче липсва под законопроекта.

Днес в това време бе свикана изключително енергийната комисия в Народното събрание (НС). Това се случи по време на спиране на пленарното съвещание по искане на Движение за права и свободи.

В комисията обаче не бе реализирано единодушие. Имаше две гласувания, свързани с дерогацията. Едното по предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи според новия законопроект – тя да бъде прекъсната на 1 януари 2024 година То получи поддръжката единствено на двете обединения. ПП-ДБ бяха „ въздържал се “.

Бе гласуван и законопроект на ПП-ДБ – дерогацията да бъде прекъсната през март. И той обаче бе отритнат с гласовете на всички останали. 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР