Партиите, които застават зад експертното правителство Габриел-Денков“ ще носят политическата

...
Партиите, които застават зад експертното правителство Габриел-Денков“ ще носят политическата
Коментари Харесай

Радев от Анкара: Няма експертен кабинет, партиите носят отговорност

Партиите, които застават зад експертното държавно управление „ Габриел-Денков “ ще носят политическата отговорност за дейностите му. Много скоро ще проличи коя партия какво наличие има в съответните министерства. Това съобщи от Анкара президентът Румен Радев.

„ Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме, не просто да има увещания и диалози. Няма експертни кабинети. Да, формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде носена от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства “, съобщи Радев.

Радев посочи, че южната ни съседка е най-големият стопански сътрудник на страната ни, отвън Европейски Съюз.

„ След визитата ми в Истанбул сключихме съглашение и получаваме достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година “, уточни президентът.

 

 Снимка: БГНЕС/ EPA/ERDEM SAHIN

По думите му връзките сред България и Турция в лицето на Ердоган са построени на доверие и другарство.

„ В околните дни би трябвало да открием разширението на контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Предстои сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин. Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала „ Марица “, с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Пешеходен мост при Резово също ще бъде построен. Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото, съобщи той.

Според Радев Турция се е заела съществено със запазване на външните ни граници.

„ България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета. Ще създадем учредителен център, с цел да се оправим с мощната мрежа от незаконен трафик на мигранти. В съгласуваност с Европол към този момент работи група, в която вземат участие представители на нашите служби и Министерство на вътрешните работи. Целта е да има доста бързо шерване на информация и да организираме координирани интервенции в Европейски Съюз, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти “, счита Радев. И добави, че служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни.

 

 Снимка: БГНЕС

Той направи коментар и за наличието на Вежди Рашидов в делегацията в Турция:

„ Той е почитан в Турция, както като създател, по този начин и политик. Никога не съм делял хората по политическа принадлежност, работя еднообразно с всички “, изясни президентът.

Етикети: експертенкабинетотговорностпартии Twee
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР