Партиите, които искат съдебна реформа, Крум Зарков трябва да подготви

...
Партиите, които искат съдебна реформа, Крум Зарков трябва да подготви
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не може главният прокурор да бъде недосегаем

Партиите, които желаят правосъдна промяна, Крум Зарков би трябвало да приготви един законопроект и незабавно да го подкрепим. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на бТВ през днешния ден.

" Ние към този момент няколко пъти го споделяме - даже против президента има инструмент, наименуван импийчмънт, не може основният прокурор да бъде недостижим. Трябва да приготвим подобен закон да приемеме ", отсече Борисов.

И съобщи за следващ път, че съжалява за неприетите промени в последното Народно заседание по тематиката - въпреки да упрекна за следващ път " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", че го " изиграли ". Призна, че когато ГЕРБ са пристигнали на власт през 2009 година е имало същите проблеми с корупцията, " по тази причина приказваме за нов публичен контракт ".

" Трябва да има законов метод, парламентарен метод, не Гешев, а фигурата на основния прокурор, да има орган, който да го проверява. Защото беззакониеео на Рашков към нас кой го проверява? ", напомни противозаконния си арест Борисов.

Той призна, че е знаел за новите български лица, санкционирани от закона " Магнитски ", преди този момент - имал доста срещи в американското посолство.

" Знаех за Магнитски преди този момент, бях там за 5 дни три пъти, тъй като имаме доста партньорски неща там да свършим. Те няма да не помнят, че с помощта на мен и на ГЕРБ се одобри за Северна Македониея и Албания ", разяснява той за американските сътрудници.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР