Партиите и коалициите трябва да възстановят над 14,4 млн. лв.

...
Партиите и коалициите трябва да възстановят над 14,4 млн. лв.
Коментари Харесай

Министерството на финансите с писмо до партиите да възстановят 14,4 млн. лв. субсидии


Партиите и обединенията би трябвало да възстановят над 14,4 млн. лева дотации. Това оповестиха от Министерството на финансите след преизчисляване на годишната държавна дотация, отпусната за интервала от 26 май 2016 година до влизането в действие на закона – 31 март тази година.

Финансовият министър е изпратил писма до партиите с посочени съответните суми, които би трябвало да бъдат върнати. Описан е и механизмът за възобновяване им.

В случай, че партия, в това число от състава на коалиция, която получава държавна дотация, не върне непринудено разликата до даването на втората част от дотацията за 2019 година, разликата ще бъде възобновена в бюджета, като на партията ще бъде предоставена 70% от сумата, която би трябвало да й бъде отпусната като втора част на дотацията за 2019 година, надлежно 50% от сумата, която би трябвало да й бъде предоставена от всяка последваща част на дотацията в рамките до една година от влизането в действие на закона.

Парите би трябвало да бъдат възобновени непринудено до 31 декември 2020 година След тази дата средствата, които не са върнати, подлежат на събиране по общия ред.

Междувременно, от ГЕРБ осведомиха, че са възстановили надвзетите средства от партийната дотация. По предписание на Бойко Борисов цялата дължима сума е преведена по сметката на финансовото министерство в Българска народна банка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР