Партиите Движение България на гражданите (ДБГ), Национално движение за стабилност

...
Партиите Движение България на гражданите (ДБГ), Национално движение за стабилност
Коментари Харесай

Партии, подкрепили Манолова за кмет на София, ще регистрират листа с кандидати за съветници

Партиите " Движение България на жителите " (ДБГ), Национално придвижване за непоклатимост и напредък (НДСВ), Земеделски национален съюз (ЗНС) и придвижване " Път на младите ", които поддържат кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, ще имат обща листа с претенденти за общински съветници в столицата. Сред хората, чиито имена се разискват за неин лидер, е водачът на ДБГ Димитър Делчев. Идеята била отпред на листата да е десен човек, с цел да управлява Манолова в осъществяването на десните политики, в случай че тя стане кмет на София.

Решението ДБГ да поддържа Мая Манолова за кандидат-кмет докара до четири оставки в партията, измежду които и на зам.-председателя Найден Зеленогорски.

Днес ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ЗНС и " Път на младите " показаха платформа за гражданско ръководство на София, която Манолова подписа и ще включи в предизборната си платформа. Сред концепциите в нея са въвеждането на цифрова община, изчисляването на такса боклук съгласно " замърсителят заплаща ", битка с картелите и монопола, достъп на дребни и междинни компании до публични поръчки и други С подписването на документа претендентът дава обещание, в случай че стане кмет на София, до края на мандата околовръстният път да бъде приключен напълно, да няма чакащи за детска градина деца, да бъдат построени буферни паркинги до метрото, както и административните услуги да бъдат напълно електронни.

От своя страна Мая Манолова разгласи, че ще показа платформата си, която дефинира като идея за " интелигентен " град, другата седмица. Тя сподели още, че ще работи за връщане на Витоша на столичани и за развиване на София на север.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (103)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР