Партиите да спрат да гледат тънките си партийни сметки, хората

...
Партиите да спрат да гледат тънките си партийни сметки, хората
Коментари Харесай

Манолова към партиите: Спрете си гледате тънките сметки

Партиите да спрат да гледат тънките си партийни сметки, хората чакат решения на проблемите. Влизаме в Народното събрание не с цел да даваме министри и да вършим кабинет. От „ Изправи се! Мутри вън! “ сме парламентарната група на жителите и нашите задължения, поети към хората, ще изпълняваме от първата секунда на влизането ни в Народното събрание.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

Този парламент с 92 депутати от новите партии са задоволителни за проверка от Комисията по проверка, промени в Изборния кодекс – електронно гласоподаване за българите зад границата, видеонаблюдение, промяна на ЦИК и на шефа на Информационно обслужване, всекидневно чуване на министрите в Народното събрание, преправка на Плана за възобновяване и резистентност, разглеждане на ръководството на здравната рецесия, приемане на значимите закони, които хората чакат, безапелационна бе Манолова и съобщи, че работи по Закона за персоналната помощ, Закона за частния банкрут, Закон за колекторските компании, Закона за частните правосъдни реализатори.

Готови сме с промени в Закона за изключителното състояние, с които директно да подкрепим дребния бизнес – по една депутатска заплата за всяко микропредприятие, наранено от пандемията. Става дума за 150 млн. лева и това е във опциите на държавния бюджет. Ще предложим да са опростени лихвите за веселба по данъчни вземания на страната от дребните компании и до края на годината да са освободени от половината от осигуровките, добави Манолова.

Ще настояваме да се преразгледа Законът за обществените предприятия – да отпаднат заплащанията за участия в бордове на висши държавни служители, да се наложи мораториум върху назначенията в държавни сдружения. Много комфортно сред промяната на двата Народното събрание с състезания се трудоустроиха на основни позиции фрагментите на ГЕРБ, сподели още Манолова.

Този парламент ще има един месец да извърши най-важните задания. Ще внесем плана на решение за основаване на Комисията по проверката. Разговаряли сме с „ ИТН “ и те ще поддържат този план. Първият, който ще извикаме в Народното събрание, ще е финансовият министър, с цел да разберем истината за положението на държавната хазна, добави Манолова.

Ще настояваме 50 лева добавка към пенсиите да бъдат продължени най-малко до края на тази година, а от идната година – преизчисление на всички пенсии, което да включи тези 50 лева и още пари, сподели още тя.

Ще упорствам Народното събрание да вземе решение и Планът за възобновяване и резистентност да е импортиран в период. Това са първите 24 милиарда лева, които България чака от Европа. В последните дни чухме от държавното управление на Борисов желание да не внесе Плана. Това е наказателна акция против българския народ, а не против новите обединения, които влязохме в Народното събрание. Ако този проект не бъде импортиран до 30 април, България може да не получи чаканите милиарди в границите на тази година, изясни Манолова и съобщи, че Томислав Дончев ще бъде извикан за чуване да изясни за какво в Плана са пропуснати туризмът и превозът, нововъведенията се виждат като основаване на организация, вместо парите да стигнат до компаниите, за какво има за стиропор, бетон и асфалт, само че няма за цифровизация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР